favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Arend van Dam (politieke prenten) exposeert @ Zaansgroen samen met Angelique van den Born (acryl)

Tentoonstelling 26-10-2014 t/m 27-10-2014 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Arend van Dam (politieke prenten) exposeert @ Zaansgroen samen met Angelique van den Born (acryl)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Arend van Dam (politieke prenten) exposeert @ Zaansgroen samen met Angelique van den Born (acryl) (2)

Arend van Dam maakt ‘politieke tekeningen’ over onderwerpen als: nationale en wereld-politiek, economie, milieu, mensenrechten, samenleving, enz.. Daarnaast maakt hij ‘cartoons’ voor een groot aantal vakbladen (en websites) over alle mogelijke (vaak specialistische) onderwerpen. Van Dam tekent met oostindische inkt op papier en maakt er daarna digitale fullcolor versies van die ook meestal in kleur worden gepubliceerd.

Met zijn werk won hij een paar internationale prijzen: de ‘Gouden Dadel’ in Bordighera, Italië, met een cartoon over ‘energiecrisis’ en een 4e prijs in Montréal, Canada, met een cartoonstrip over ‘automatisering’. Jaarlijks worden zijn tekeningen tentoongesteld op de ‘World Press Cartoon’ in Sintra/Lissabon, Portugal, op de ‘Muestra Internacional de Humor Gráfico’ in Alcalá/Madrid, Spanje en op de expositie ‘Politiek in Prent’ in Nieuwspoort, Den Haag.

Sport was bijna 35 jaar lang hoofdthema van het werk van Angelique van den Born. Maar er zijn ook altijd andere inspiratiebronnen geweest. Zowel landschappen, menselijk naakt, als ‘oudheid’ in de zeer brede zin: zowel de Klassieke Griekse oudheid en haar mythologie als ook structuren die ontstaan door verwering en erosie van cultuur en natuur. Sinds kort is zij ook een abstracte en semi- abstracte weg ingeslagen. De liefde voor aquarel is nog steeds terug te zien in de hanteringswijze in haar acrylschilderijen.

Openingstijden zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Contact


Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam
Nederland
Tel: 0756313093
E-mail: expo@zaansgroen.nl

zaansgroen.nl
14 dagen geleden bijgewerkt

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"