favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Nora van Klingeren – wandtextiel en zijden sjaals

Tentoonstelling 22-10-2016 t/m 23-10-2016 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Nora van Klingeren – wandtextiel en zijden sjaals
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Nora van Klingeren – wandtextiel en zijden sjaals (2)

Nora zoekt in haar werk graag naar combinaties van materiaal en technieken. Zijde en vilt combineert ze en zoekt tegelijk naar tegenstellingen, zoals de hardere dessins van de zeefdruk met de zachte stoffen zijde en vilt. In de afbeeldingen zoekt ze naar een mengeling tussen een abstracte en figuratieve vorm. De toegepaste zijde in vezel of in stof verft ze zelf. Meestal is ook een contrasterende zeefdruk op de zijde aangebracht. De opbouw is in lagen. Verschillende lagen wol en wol afgewisseld met zijde geeft de wandkleden meer diepte.

“Ik pas bewerkte en onbewerkte wol toe, zoals van de Scottish Black Face van het Wenseleydale schaap. De bewerkte en reeds geverfde wol is meestal zachte Merino wol. Het grootste deel van mijn werk komt voort uit eigen inspiratie die ik vind in de techniek (misschien logisch gezien mijn oorspronkelijke opleiding in architectuur en bouwtechniek), steden, evenementen, natuur en seizoenen. In feite kan alles voor mij een inspiratiebron zijn. Naast dit ‘vrije werk’ maak ik ook regelmatig sjaals en wandkleden in opdracht . De specifieke wensen van de opdrachtgever vormen hierbij voor mij een extra uitdaging”, aldus Nora.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"