favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

De 'Jopie Huisman' van de Zaanstreek - Jan Kwast

Tentoonstelling 26-11-2016 t/m 27-11-2016 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De 'Jopie Huisman' van de Zaanstreek - Jan Kwast
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De 'Jopie Huisman' van de Zaanstreek - Jan Kwast (2)

Jan Kwast is geboren op 29 januari 1923 in Koog aan de Zaan in een groot gezin van 16 kinderen. Al van jongs af aan wilde Jan schilder worden maar omdat zijn vader altijd zei dat daar geen droog brood mee te verdienen viel heeft hij een ander pad gekozen en is hij op een researchafdeling van een laboratorium komen te werken.
Vanaf zijn 57e was hij door omstandigheden in staat zijn werkelijke passie uit te oefenen, hij kocht een schildersezel en nam lessen bij creativiteitscentrum Komma . Selma Timmerman leerde hem hier de kneepjes van het schilderen met olieverf. Na het experimenteren met aquarelleren besloot Jan zich verder te specialiseren in het werken met olieverf.

Een aantal van zijn meesterstukken zijn het schilderij van de mijnwerkerspullen, de levensechte theedoeken en het winkeltje van Ma Hottentot (welbekend onder Zaankanters). Jan Kwast werd door menigeen vergeleken met Jopie Huisman. Zijn bijnaam luidde dan ook ‘De Zaanse Jopie Huisman’.

Helaas is Jan Kwast in 2004 overleden, zijn schilderijen zijn bij zijn vrouw en zoon bewaard gebleven. Nu ook zij allebei helaas niet meer in leven zijn hebben zijn kleinkinderen besloten om als eerbetoon nog eenmaal een expositie te organiseren om het werk van Jan Kwast te tonen. Zijn kleinkinderen hebben helaas niet de mogelijkheden om zijn werken goed op te slaan en hopen hiermee de schilderijen aan te bieden aan mensen die ze op waarde kunnen inschatten.

De expositie vindt plaats op zaterdag 26 en zondag 27 november 2016 van 13.00 tot 17.00 uur.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"