favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Retrospectief beroepsfotograaf Jack de Nijs

Tentoonstelling 10-12-2016 t/m 11-12-2016 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Retrospectief beroepsfotograaf Jack de Nijs
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Retrospectief beroepsfotograaf Jack de Nijs (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Retrospectief beroepsfotograaf Jack de Nijs (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Retrospectief beroepsfotograaf Jack de Nijs (4)

“In zijn loopbaan als fotojournalist heeft mijn vader Jack de Nijs (1926-2000) een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij werkte als zelfstandige, maar ook in dienstverband voor persbureaus en weekbladen. Zijn kracht lag bovenal in het vastleggen van alledaagse situaties en gebeurtenissen”, aldus dochter Jacqueline de Nijs.

Verder ontwikkelde haar vader zich tot portretfotograaf. Veel kopstukken uit de politiek en showbusiness werden door hem gefotografeerd. De scheiding tussen werk en privé was dun. Jarenlang kon de huiselijke rust worden doorbroken door telefoongerinkel: PERSALARM! “Dan moest hij meteen met jas, tas en camera op pad naar een brand, gijzeling of aankomst van een filmster.”

De getoonde foto’s komen uit de privé collectie van de familie De Nijs. Ze geven een indruk van De Nijs’ werk en visie op fotografie. Tegelijk tonen zij de tijd waarin hij leefde en werkte. Onderdeel hiervan is de omstandigheid dat analoog en in zwart-wit werd gewerkt. Deze techniek, die ook het ontwikkelen en afdrukken van negatieven omvatte, was hem op het lijf geschreven.

Omdat Jacqueline in december jarig is, wil ze met haar verjaardag een ode brengen aan de man die haar de passie voor fotograferen heeft bijgebracht. “Ik nodig iedereen uit om naar Galerie Zaansgroen te komen om dit retrospectief over mijn vader te bekijken.” De tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"