favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Evelyn van Tilborg & Michel van Noort

Tentoonstelling 25-03-2017 t/m 26-03-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Evelyn van Tilborg & Michel van Noort
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Evelyn van Tilborg & Michel van Noort (2)

Naast haar beroep als docent bloem, gaat Evelyn graag met haar camera op stap. Altijd oog voor de natuur en hart voor de mens. “In m’n foto’s probeer ik altijd de ziel te vatten. Getrouwd, moeder van twee zoons, mensenmens, betrokken, nieuwsgierig en autodidact fotografeer ik met liefde en passie dat wat m’n levenspad kruist”, aldus Evelyn. De foto’s zijn van Masai vrouwen, een nomadisch volk in Tanzania. De Masai vrouwen kenmerken zich o.a. met het dragen van een grote doek over hun schouders die ze een kanga noemen. De Masai houden ook van versieringen. Zowel mannen als vrouwen dragen oorbellen in hun oorlel en aan de bovenkant van hun oor. Voor Masai vrouwen is het maken van versieringen een belangrijke manier om hun creatieve capaciteiten te laten zien en hun sociale status.

De liefde voor dieren heeft Michel van Noort gebracht tot het afbeelden van wilde dieren in potlood en met olieverf. Door veel te kijken, werk van andere schilders, bekend en onbekend, te bekijken en technieken te bestuderen, heeft Michel zich tot autodidact schilder ontwikkeld. Zijn kennis van anatomie en natuurlijke omgeving komen hem hierbij natuurlijk goed van pas. Michel beschouwt zijn autodidactisch vermogen als een talent gegeven door God waar hij zorgvuldig mee omgaat. Pas wanneer er het gevoel is dat het dier je aankijkt en beweegt, is het werk af! De olifant is het dier dat veelvuldig in zijn werk voorkomt. Maar Michel schildert en tekent ook graag vogels en andere dieren.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"