favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Richard Herman & Guido La Rooij

Tentoonstelling 20-05-2017 t/m 21-05-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Richard Herman & Guido La Rooij
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Richard Herman & Guido La Rooij (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Richard Herman & Guido La Rooij (3)

Tekenen, schilderen, schrijven en creativiteit in algemene spelen vanaf de kindertijd een belangrijke rol in het leven van Richard Herman. Gedurende zijn kinderjaren maakte hij tekeningen en stripverhalen voor schoolkranten. Als tiener ging hij graag alleen naar het Rijksmuseum om, gewapend met een schetsblokje en potloden, inspiratie op te doen bij de oude meesters. Richard schildert in een figuratieve stijl en laat daarbinnen steeds meer ruimte voor abstracte elementen. Daarbij kiest hij zijn thema’s veelal op basis van foto’s die hij maakt van landschappen en bijzondere gebouwen. Hij schildert met acrylverf en met olieverf op waterbasis. Daarnaast maakt Richard balpentekeningen in kleine en grote formaten.

Guido La Rooij werkt, in kleinere en middelgrote formaten op papier en doek, voornamelijk met acrylverf in een abstraherende stijl met soms ragfijne kleurcomposities. Gevraagd naar zijn drijfveren vertelde hij ooit: “Het direct werken met de materialen, zonder precies omschreven doel voor ogen, grijpt mij aan. De fascinatie is om in het hier en nu nieuwe dingen te scheppen terwijl ik de verf vorm, geeft deze steeds meer terug.” Het uiteindelijk schilderij werkt als een icoon: het leidt tot mijmering, associaties om even met de gedachten ergens anders te zijn.

De kunsthistorica Carolien Satink schreef onder andere over het werk: “Als je de werken van Guido La Rooij bekijkt dan zie je dat kleur en structuur de overhand hebben. Het zijn geen fijne figuratieve voorstellingen die op het doek of papier door hem worden vastgelegd. Het zijn stemmingen, gevoelsuitingen en gemoedstoestanden die weergegeven worden.”

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"