favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Ricardas Juozenas – 13 & 14 mei 2017

Tentoonstelling 13-05-2017 t/m 14-05-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Ricardas Juozenas – 13 & 14 mei 2017
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Ricardas Juozenas – 13 & 14 mei 2017 (2)

Ricardas Juozenas-Kvecevicius, is geboren in 1964 in Litouwen. Van jongs af aan, van zijn achtste tot zijn elfde zat hij bij een kunstgroep van getalenteerde kinderen in Vilnius, Litouwen. Hierna volgde hij een vierjarige opleiding aan een kunstacademie waar hij zijn diploma behaalde in 1979. Vervolgens volgde hij lessen bij verschillende kunstenaars in Lithouwen, Estland en Rusland. Na de val van de Berlijnse muur heeft hij een diploma behaald op the State College of Fine Arts – Städelschule in Frankfurt am Main (Duitsland). In de tussentijd heeft hij in Lissabon (Portugal) het Erasmus fellowship behaald.

Vandaag de dag reist Ricardas de halve wereld rond. ’s Winters is hij vaak in Portugal, maar dikwijls reist hij af naar Peru, waar zijn grote liefde vandaan komt. Naast Portugal en Peru heeft hij in verschillende galeries en musea geëxposeerd in o.a. Litouwen, Estland, Duitsland, Holland, Spanje en Zwitserland. Zijn werk loopt uiteen van schilderen, tekenen, beeldhouwen, design en ontwerp en video realisatie. Hij schildert van kleine portretten tot grootse landschappen. Hij is bovenal geïnspireerd door Dalia Matulait?, Vytautas Šerys, Vytautas Pe?iukonis, Arvydas Šaltenis, Algimantas Šv?gžda, Tiit Pääsuke, Isabel Sabino, Bernhard Jäger, Per Kirkeby.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"