favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Duo-expositie van realist Rob de Vries & keramiste Erna Hogeveen

Tentoonstelling 02-09-2017 t/m 03-09-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Duo-expositie van realist Rob de Vries & keramiste Erna Hogeveen
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Duo-expositie van realist Rob de Vries & keramiste Erna Hogeveen (2)

Rob de Vries (1963) studeerde in 1984 af aan de Amsterdamse Grafische School. Daarna werkte hij als werktekenaar / DTPer en ontwerper voor diverse bureaus. In 2002 is hij als zelfstandig ontwerper gaan werken. Na ruim twintig jaar in de grafische wereld kreeg hij in 2003 de behoefte het roer om te gooien en weer te gaan tekenen en schilderen. Een periode van intensieve studie volgde: geavanceerde potloodtechnieken, een opleiding fijnschilderen en 17e eeuwse schilderstechnieken van kunstschilder Cas Waterman. Inmiddels tekent en schildert hij ruim 13 jaar portretten in opdracht en maakt hij vrij werk tussen de opdrachten door.

Erna Hogeveen (1945) is geboren en getogen in de Zaanstreek. Haar liefde voor klei begon al vroeg. Het kleihok in de kleuterschool is een gekoesterde herinnering. Naast haar werk als documentalist volgde zij cursussen keramiek en papier bij Komma, het huidige Fluxus. Er volgden werkweken in Waverveen, Veghel en Turkije om de techniek rakustoken onder de knie te krijgen. Ze startte de beroepsopleiding SBB te Gouda en volgde cursussen bij Marieke Vergouw. Haar ogen zijn gericht op de wereld om daar architectuur op te snuiven. Gebouwen uit vele windstreken laten zich vertalen naar haar keramische objecten. Men kan Griekse en Turkse invloeden zien maar ook China is te herkennen. Haar laatste werk is gebaseerd op de Amsterdamse school. Details uit de gebouwen zijn omgezet in nieuwe gebouwen.

Erna Hogeveen exposeert samen met Rob de Vries op zaterdag 2 & zondag 3 september 2017 van 13.00 tot 17.00 uur

http://zaansgroen.nl/erna-hogeveen-2-3-september-2017/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"