favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

José den Toom- olieverf met paletmes

Tentoonstelling 09-09-2017 t/m 10-09-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad José den Toom- olieverf met paletmes
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad José den Toom- olieverf met paletmes (2)

José den Toom (of “You Zhi” voor mijn Chinese vrienden) 1962

2 jaar terug begon ze met olieverf schilderen bij Gerrit Schoone. “Eigenlijk wilde ik verder in Chinees schilderen, maar daarvoor lagen de mogelijkheden (in de avonduren) niet voor het oprapen. Ik dacht altijd dat olieverf wel niets voor mij zou zijn en begon met de nodige scepsis aan de cursus. Al dat fijnschilderen en priegelen…. dat is inderdaad niks voor mi”, aldus José. Maar na een paar weken schilderen probeerde ze een paletmes en sinds die tijd weet ze dat je ook met olieverf kunt werken zonder te priegelen.

Chinees schilderen heeft ze geleerd bij de Chinese meester: ‘laoshi’ Tan Khim Ser. “Het is zijn vloeiende kalligrafie die je hier en daar terugziet op mijn werk. Ik teken graag bloemen, fruit en beesten, maar veel verder dan een stuk signeren in karakters ben ik niet gekomen met kalligrafie. Chinees schilderen vind ik een hele prettige, directe en krachtige techniek.”

josé den toom exposeert bij Zaansgroen

Ook met olieverf heeft José een voorkeur voor het schilderen van bloemen en vogels. Ze probeert met haar kunst ieder onderwerp mooi weer te geven. Het is nooit een poging een zo realistisch mogelijke gelijkenis te schilderen maar je moet wel kunnen zien wat het voorstelt. Het paletmes geeft haar de mogelijkheid veel uitdrukking te geven en snel te werken. “Dat is voor mij de overeenkomst tussen de twee technieken”, volgens José

Toen ze zich met Chinees schilderen bezig hield, heeft ze regelmatig aan tentoonstellingen in Singapore deelgenomen. Met de Life Art Society heeft ze ook aan schilderdemonstraties meegedaan om kunst onder de aandacht te brengen van een breder publiek. Vorig jaar nam ze deel met 3 schilderijen aan een tentoonstelling in Het Weefhuis, georganiseerd door Fluxus. Deze expositie bij Zaansgroen is haar eerste solo-tentoonstelling.

José den Toom exposeert op zaterdag 9 en zondag 10 september van 13.00 tot 17.00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"