favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Rafael Calvo Torrico - de veranderingen van zijn proces

Tentoonstelling 30-09-2017 t/m 01-10-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Rafael Calvo Torrico - de veranderingen van zijn proces

Rafael Calvo Torrico (Lima 1953) heeft gewerkt met mensen aan de zijlijn van de samenleving uit de volksbuurten van Lima. Hij nam deel aan muurschilderingen in groepsverband en theaterstukken over deze marginaliteit. “Ik besloot deze ervaringen te vatten op het witte doek en volgde opleidingen in de ateliers van het Taller de la Panaderia collectief en Lucy Angulo”, aldus Rafael. Sindsdien is hij in een avontuur verzeild geraakt waarin hij een eigen beeldtaal heeft ontwikkeld in olie en acryl schilderijen, installaties en beelden van koper en klei.

Rafael over zijn werk: “In de ontmoetingen met het witte doek heb ik nooit een specifiek iemand in gedachten, ik werk ook niet naar de natuur. Het creatief proces leidt mij, ik moet voelen wat ik wil. Je kan het zien als een spons: in ontmoetingen zuig ik op, tijdens het werk knijp ik uit. Het witte doek transformeert gaande weg; het is een vloeiend proces waarin vormen ontstaan terwijl andere bewust zijn gekozen. Het is een gesprek in stilte zonder een vaste bestemming.”

In deze expositie wil Rafael de veranderingen laten zien in zijn proces. Zijn kwasttechniek blijft herkenbaar en de basiskleuren van zijn palet – terrakleuren met contrasterende lichte kleuren – spelen nog steeds een belangrijke rol terwijl nieuwe kleuren zijn toegevoegd. Ook heeft hij nieuwe vormen geïntroduceerd in zijn beeldtaal. Hoekige vormen in samenspel met gedeeltes van het doek waar alleen kleur te zien is. Ze creëren nieuwe onderwerpen en betekenissen.

Rafael Calvo Torrico exposeert bij Zaansgroen op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 13.00 – 17.00 uur. Opening van de expositie vindt plaats op vrijdagavond van 20.00 – 22.00 uur

http://zaansgroen.nl/rafael-calvo-torrico-30-september-1-oktober-2017/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"