Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Clive Lippett exposeert met zijn bijzondere mozaïeken

Tentoonstelling 20-10-2017 t/m 21-10-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Clive Lippett exposeert met zijn bijzondere mozaïeken
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Clive Lippett exposeert met zijn bijzondere mozaïeken (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Clive Lippett exposeert met zijn bijzondere mozaïeken (3)
Clive Lippett werkt al 30 jaar met glas en tegels. De laatste 15 jaar maakt hij hier mozaïek mee. “In de loop der jaren heb ik met veel verschillende technieken geëxperimenteerd, maar heb ik altijd tangen gebruikt om tegels te knippen. Ik ben autodidact, dus ik heb nooit geleerd wat je wel of juist niet kon doen met glas of tegels. Gewoon proberen leidde tot interessante technologische ontwikkelingen.” De reden dat sommige mozaïeken gegoten zijn en eigenlijk niet eens worden vastgelijmd, is één van die praktische ontdekkingen. Het maken van mozaïek is een voortdurend leerproces en Clive leert van elk mozaïek dat hij maakt. Als hij een mozaïek opnieuw maakt, is het altijd een verbetering op de eerste poging. Het schetsen in mozaïek, als die term al op mozaïek kan worden toegepast, kan er voor zorgen dat een thema ontwikkelt.

“Ik heb collega’s over de hele wereld die de mooiste mozaïeken maken in veel verschillende stijlen, met glas, steen, keramiek en vele andere materialen. Twee dingen die ze gemeen hebben: ze gebruiken veel kleine stukken en ze gebruiken meestal dezelfde gereedschappen.” Clive gebruikt liever grotere stukken in zijn werk. De combinatie van zelfstudie, andere gereedschappen en grote stukken geeft zijn mozaïeken een eigen stijl. Het biedt hem tevens de mogelijkheid om relatief snel een mozaïek te maken. “Persoonlijk vind ik mozaïek erg tastbaar, ik hou van het gevoel van het materiaal in mijn handen. Om deze reden vind ik fijn als mijn mozaïek helemaal vlak is. De enige afgeronde randen zijn die van de buitenranden. De mozaïeken zijn vlak en kunnen aan de wand worden gehangen.

Clive Lippett exposeert met zijn mozaïeken op zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2017 van 13.00 tot 17.00 uur bij Zaansgoen.

http://zaansgroen.nl/clive-lippett-21-22-oktober/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"