favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Harri Huijsman exposeert met ‘De streek van zien’

Tentoonstelling 28-10-2017 t/m 29-10-2017 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Harri Huijsman exposeert met ‘De streek van zien’
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Harri Huijsman exposeert met ‘De streek van zien’ (2)

Beeldend kunstenaar Harri Huijsman (Amsterdam 1941) genoot zijn opleiding aan de Rijksnormaalschool en Rijksakademie van beeldende kunsten (Amsterdam). Zijn eerste atelier had hij op de Zeedijk Oudezijdskolk te Amsterdam samen met onder anderen Lucassen, Wolters, Montijn, Zoltin Peter, Loan ju, Armagnac. Hij was werkzaam op het grafisch atelier Wittenburg te Amsterdam. Harri is schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus. Met ‘De streek van zien’ exposeert hij bij Zaansgroen.

Harri reisde veel door Frankrijk en Spanje en kwam terecht bij beeldhouwer Tajiri. Hij richtte samen met andere kunstenaars Galerie 845 op en heeft hier zijn eerste groepstentoonstelling en niet veel later een solotentoonstelling. Hij neemt deel aan Salon de Mai te Parijs op uitnodiging van de Keulse galerie Zwirner. Illustreert gedichten Schattenboxen van Hans Jörg Eberling. Bij deelname aan de Italiaanse Premio lissone Italië weigert de commissie een geruchtmakend schilderij. In New York was hij werkzaam als designer voor verschillende stoffabrikanten en tijdens zijn overtocht op de Holland Amerikalijn raakt hij een koffer met 250 tekeningen kwijt. Na zijn terugkeer naar Nederland worden tijdens de tentoonstelling ‘Vier Hoog Groningen’ bij de galerie van Albert Waalkens zes geruchtmakende tekeningen en schilderijen door de politie verwijderd. Waalkens weigerde uit protest de Culturele Prijs van de provincie Groningen, die hij zou krijgen voor zijn baanbrekend cultureel werk. Hierna richt Harri samen met onder anderen Karl Pelgrom het ‘Instituut voor creatief werk’ op. Het pleit voor samenwerkingsverband en het depersonaliseren van kunstuitingen.

Na al deze omzwervingen vestigt hij zich weer in Amsterdam, schildert portretten en werkt naar de natuur. Hij schildert het grote Arkana van de tarot en het boek ‘Groot Arcana‘ verschijnt in 2015 bij uitgeverij Essener.

Tekeningen van zijn hand uit collectie Art en Project zijn opgenomen in de collectie van Museum Twente. Het prentenkabinet Booymans van Beuningen museum heeft een serie tekeningen aangekocht. Ook heeft de Boelencollectie een werk van Harri opgenomen in haar collectie.

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"