favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Kinga Wieczorek - geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het Hollandse landschap

Tentoonstelling 10-03-2018 t/m 11-03-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Kinga Wieczorek - geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het Hollandse landschap
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Kinga Wieczorek - geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het Hollandse landschap (2)

Kinga Wieczorek (1988 Polen) is opgegroeid in Zb?szy?. Van kinds af aan had ze veel interesse in kunst. Op de basisschool ontdekte zij haar hobby en begon met schilderen. Haar tante, de bekende Poolse kunstenares Barbara Wroniszewska-Wójcik, was haar inspiratiebron.

Tijdens haar middelbare schoolperiode heeft Kinga aan veel competities deelgenomen. Zij werd o.a. beloond met onderscheidingen van de nationale (Poolse) kunstcompetitie en de nationale (Poolse) literaire competitie onder patronaat van president Aleksander Kwasniewski. Aan de hogere Artschool ZSP in Zielona Góra studeerde zij in 2008 cum laude af. Ze haalde een graad in de visuele reclame, schilderen en kunstgeschiedenis.

Kinga deed mee aan ‘plein air’ schilderen bij de bekende Dariusz Mili?ski in Plawna (Polen). Daarnaast heeft zij wereldwijd onder begeleiding van kunstenaar Zbigniew Roszkowki sculpturen gemaakt (‘de Engelen van hout’). In 2016 is haar werk gebruikt voor de Poolse film ‘Sztuka kochania’ (‘The Art of Love’).

Kinga woont in Zaandam waar zij haar aletier heeft in het Blauwe pand. Zij wordt geïnspireerd door de Nederlandse cultuur en het landschap. Kinga Wieczorek maakt gebruik van verschillende technieken als olieverf, acryl, pastel en aquarel.

Kinga Wieczorek exposeert zaterdag 10 & zondag 11 maart van 13.00 tot 17.00 uur met nieuw werk in Zaansgroen.

http://zaansgroen.nl/kinga-wieczorek-10-11-maart-2018/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"