favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Saense School voor Beeldende Kunst presenteert de hand-palm techniek

Tentoonstelling 07-04-2018 t/m 08-04-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Saense School voor Beeldende Kunst presenteert de hand-palm techniek
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Saense School voor Beeldende Kunst presenteert de hand-palm techniek (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Saense School voor Beeldende Kunst presenteert de hand-palm techniek (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Saense School voor Beeldende Kunst presenteert de hand-palm techniek (4)

Marijke Habernickel-Jacobs is een ontwikkelaar en heeft ‘de Saense School voor Beeldende Kunst‘ opgericht. Met haar didactische achtergrond heeft ze een eigen leergang ontwikkeld: ‘De 5 beeldelementen in beeld’. “Met deze school wil ik een brug slaan tussen amateur en professional.” Elk jaar presenteren de leerlingen hun werken op een tentoonstelling, welke ook in boekvorm uitgegeven wordt. Op 7 & 8 april presenteren Marijke Mol-Lous, Carolien van Veen-Ruiters en Marijke Habernickel-Jacobs hand-palm-kunst in Zaansgroen. Naast de expositie wordt ook een demonstratie gegeven met behulp van deze techniek. Het geheel staat in het teken van Moederdag. Een leuke ervaring voor zowel volwassenen als kinderen.

Marijke had de vurige wens om naar de Academie voor beeldende kunst te gaan. Helaas stierf haar vader toen ze 17 jaar was en bleef haar moeder achter met 5 kinderen. Er was geen geld om naar de academie te gaan. Na een intensief en rijk arbeidsverleden moest ze om gezondheidsredenen eerder stoppen. “Doe in het leven wat bij je hoort, wat je gelukkig maakt. Jij weet best wat je wilt”, was het credo van haar vader. “Toen schoot me te binnen: Ik wil naar de Academie voor Beeldende Kunst! Dus ik schreef me in”, aldus Marijke. “Wat was ik teleurgesteld. Ik miste dat men mij in contact bracht met kennis van de materialen en technieken. Kennis hebben van de materialen en technieken geeft je een ongekende vrijheid om te experimenteren en je artistieke talent te ontwikkelen.” Dit was voor Marijke de aanleiding om ‘de Saense School voor Beeldende Kunst‘ op te richten.

Marijke Mol-Lous, Carolien van Veen-Ruiters en Marijke Habernickel exposeren met de hand-palm techniek op zaterdag 7 & zondag 8 april 2018 – 13.00-17.00 uur

http://zaansgroen.nl/saense-school-voor-beeldende-kunst-7-8-april/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"