favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Atelierroute Zaanstad - foto's Daniëlle van der Erve & glaskunst van Josien Geerdink

Tentoonstelling 14-04-2018 t/m 15-04-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Atelierroute Zaanstad - foto's Daniëlle van der Erve & glaskunst van Josien Geerdink
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Atelierroute Zaanstad - foto's Daniëlle van der Erve & glaskunst van Josien Geerdink (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Atelierroute Zaanstad - foto's Daniëlle van der Erve & glaskunst van Josien Geerdink (3)

Stichting Tengel organiseert dit jaar voor de 24e keer de atelierroute Zaanstreek/Wormerland. Kunstenaars openen hun deuren voor publiek in het zuidelijk deel van de Zaanstreek op 14 en 15 april. Het thema van de atelierroute is Cultuur erfgoed, ter aansluiting bij ‘2018 Europees jaar van het Cultureel Erfgoed’. Onderdeel van deze route is een foto-expositie van Daniëlle van der Erve bij Zaansgroen in Zaandam.

Van der Erve is autodidact en gefascineerd door water. Het spel van kleur, vorm en beweging zet aan tot het creëren van een steeds weer nieuwe werkelijkheid. Deze houdt door de vluchtigheid van de materie onmiddellijk weer op te bestaan. Dat maakt water interessant en uitdagend om op de juiste momenten unieke beelden vast te leggen. "De afbeeldingen van water die ik dit jaar toon hebben een link met de Zaanse & Amsterdamse cultuur. Een Houten huis, een pakhuis en fabriek, musea en bekende culturele plekken zijn via water gespiegeld", aldus een geinspireerde Daniëlle. De foto die hierboven wordt getoond is van het toerisme op de Zaanse Schans.

Josien Geerdink (Loligo glaskunst) maakt objecten en installaties van glas of glas in combinatie met andere materialen. “Ik maak vooral vrij werk maar ook opdrachten komen op mijn pad. Kilncasting (ovengevormd glas) is de techniek die ik het meest gebruik.” Kilncasting is een arbeidsintensieve techniek waarbij er veel stadia zijn voor dat het idee in glas gegoten wordt. Het realiseren van een glazen sculptuur begint met het beeld, meestal in was, hier wordt een mal van gemaakt en deze mal wordt gebruikt om het glas, in de oven, te casten. Hierna volgt het coldwork om de sculptuur af te werken.

Josien vervolgd: “Een aantal van de glas objecten, deze zomer gemaakt in Tsjechië, komen voort uit een reis naar Japan in de winter van 2015. Langs door sneeuwstormen verlate straten van oude poststadjes zag ik de bronnen. Drinkplaatsen waar reizigers (en hun lastdieren) zich konden laven aan schoon drinkwater. De fascinerende schakering van structuren die bevroren, dooiend en stromend water creëerde op de omgeving probeer ik te vatten in glazen ‘containers’. Levendig, licht, verijst gekleurd en bijna transparant.”

Daniëlle van der Erve exposeert foto’s tijdens de Tengel atelierroute van Zaanstad-zuid samen met Josien Geerdink op zaterdag 14 & zondag 15 april 2018 – 11.00 tot 17.00 uur – vrij entree.

http://zaansgroen.nl/danielle-vd-erve-atelierroute-zaanstad-14-15-april-2018/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"