Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Fotografie van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink (11.00-16.00 uur)

Tentoonstelling 08-07-2018 t/m 08-07-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Fotografie van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink (11.00-16.00 uur)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Fotografie van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink (11.00-16.00 uur) (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Fotografie van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink (11.00-16.00 uur) (3)
Op zondag 8 juli van 11.00 tot 16.00 uur zijn tijdens het evenement Struinen in de tuinen foto’s te bewonderen van Daniëlle van der Erve en Marjolein Lensink. Naast twee muziek optredens van Sharifa Smith kunt u zich vergapen aan de reflectiefotografie van Daniëlle en de Instagramfotografie van Marjolein. Beide hebben een scherp oog voor de schoonheid van de dagelijkse dingen om ons heen.

Van der Erve is autodidact en gefascineerd door water. Het spel van kleur, vorm en beweging zet aan tot het creëren van een steeds weer nieuwe werkelijkheid. Deze houdt door de vluchtigheid van de materie onmiddellijk weer op te bestaan. Dat maakt water interessant en uitdagend om op de juiste momenten unieke beelden vast te leggen. “De afbeeldingen van water die ik dit jaar toon hebben een link met de Zaanse & Amsterdamse cultuur. Een Houten huis, een pakhuis en fabriek, musea en bekende culturele plekken zijn via water gespiegeld”, aldus een geïnspireerde Daniëlle.

De foto’s van Marjolein Lensink tonen een bijzondere kijk op de alledaagse werkelijkheid. Ze laten zich dan ook niet met één woord omschrijven. De beelden inspireren, zijn mooi, eenvoudig, soms vervreemdend. De kunst van het ‘zien’ prefereert boven de techniek. Marjolein fotografeert het meeste met haar mobiel, zonder photoshop-trucjes maar met een sfeerbepalend filter in Instagram. De Zaanstreek en het strand van Wijk aan Zee zijn favoriet. Haar motto: “Alles is er al, het wacht om gezien te worden”. Volgens Marjolein heeft fotograferen vooral te maken met de kunst van het kijken. ‘Ik zet niets in scène’, benadrukt ze. ‘Alles is precies zoals ik het aantrof, zag.’ Op zich sober maar door deze eenvoud krijgen de foto’s de volle aandacht die ze verdienen.

Deze zondag wordt de hele stad in vervoering gebracht met optredens van podiumkunstenaars in verschillende tuinen door de hele stad. Als onderdeel van Struinen in de Tuinen doet Sharifa Smith een greep uit haar solovoorstelling Recollections bij Zaansgroen. Soulvolle covers uit verschillende genres van jazz tot pop onder begeleiding van gitariste Charmayne Sijm. In Recollections blikt Sharifa terug op verschillende gebeurtenissen uit haar leven aan de hand van de muziek die een blijvend plekje in haar hart veroverde. Van de jaren 70 soul muziek waar ze mee opgroeide tot aan de liedjes en artiesten die haar op latere leeftijd inspireerden in goede en slechte tijden. Stuk voor stuk vormen ze tezamen het muzikale portret van de persoon die Sharifa vandaag de dag is en hoe ze die is geworden.

Shafira en Charmayne treden zondag 8 juli op in 2 sessies, te weten: 12:00 / 13:30 uur.
Zondag 8 juli 2018 van 11.00-16.00 uur
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"