favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Marian Frederiks - Inspiratie uit de natuur

Tentoonstelling 15-09-2018 t/m 16-09-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Marian Frederiks - Inspiratie uit de natuur

Marian Frederiks is geboren in Wormerveer (1948) en woont al jaren in Krommenie. Na haar opleiding tot lerares basisonderwijs haalde ze diverse aktes op het gebied van textiele werkvormen en volgde zij een opleiding zeefdrukken aan de VU in Amsterdam. Ze werkte een groot aantal jaren op diverse basisscholen als lerares en ook als leerkracht textiele werkvormen. In Frankrijk maakte ze kennis met ‘schilderen op zijde’ waarna ze hierin een opleiding volgde. Dit groeide uit tot haar grote passie. De opgedane kennis heeft ze aan vele cursisten in creativiteitscentra doorgegeven.

Vijfentwintig jaar geleden verving ze de zijde door papier en weer later door doek. De zijdeverf werd acrylverf en nu schildert ze het liefst met olieverf. Jarenlang volgde zij lessen in Haarlem in het schildersatelier van Rooijers en van Berkel. Ze schildert zowel figuratief als non-figuratief. De inspiratie haalt ze vaak uit de natuur. “Met mijn schilderijen wil ik mensen wakker schudden uit hun jachtige bestaan. Ik wil ze bewust laten worden van de schoonheid van de natuur om ons heen. Het werk is stevig van opzet waarbij ik graag diepe kleuren gebruik”, aldus Marian.

Website Marian Frederiks

Marian Frederiks exposeert haar schilderijen op zaterdag 15 & zondag 16 september 2018 – 13.00 tot 17.00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"