favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

De Onafhankelijken Amsterdam

Tentoonstelling 29-09-2018 t/m 30-09-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De Onafhankelijken Amsterdam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De Onafhankelijken Amsterdam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De Onafhankelijken Amsterdam (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad De Onafhankelijken Amsterdam (4)

Vereniging van beeldend kunstenaars in Amsterdam De Onafhankelijken toont werk van Vera Jongejan, Joost van der Krogt, Berty Sieverding, Ingeborg Oderwald en Hermine Groenendaal. De vereniging is opgericht in 1912 en heeft een belangrijke rol gespeeld in de omslag in de beeldende kunst die aan het begin van de twintigste eeuw plaatsvond.

Ingeborg Oderwald werkt in diverse technieken en stijlen waaronder: Olieverf op doek in een lyrisch-abstracte stijl; Verstilde abstracte etsen (gom-ets, lijn-ets, zwart-wit); Grillige landschappen in een zelfontwikkelde gemengde techniek; Etsen van musici (lijn-ets, gom-ets, aquatint, vernis mou); Snelle ritmische schetsen van musici en naakten in Oost-Indische inkt. Deze verschillende technieken en werkwijzen gebruikt ze door elkaar. Zo schildert ze bijvoorbeeld de ene dag, tekent de volgende dag musici in het Concertgebouw en werkt dan weer aan het ontwerp van een nieuwe ets. Door deze afwisseling in zowel techniek als werkwijze, nu eens spontaan en direct, dan weer zoekend, schept Ingeborg voor zichzelf afstand tot de werken in wording, zodat ze er een frisse kijk op houdt. (www.ingeborgoderwald.nl)

Vera Jongejan volgde de Kunstnijverheidsschool en Rijksacademie in Amsterdam. “Ik werk naar de natuur, maak veel schetsen, naaktstudies in gemengde techniek op Nepalees papier en portretten in olieverf. Daarnaast geef ik vorm aan mijn fantasie (in olieverf, gemengde techniek, tekeningen, grafiek). Ik zie vanzelf uit wat strepen en toetsen verf zich een voorstelling ontwikkelen, dromen die geschilderd willen worden. Vrij werk. Ook de kijker is vrij: het werk wordt opnieuw gecreëerd door zijn of haar blik.” Vera is lid van Het Nederlands Portretschap. Naast schilderen schrijft ze gedichten en is ze aangesloten bij De Zaanse Dichterskring. Vera ontving de Uriotprijs voor grafieken voor schilderkunst. (www.verajongejan.nl)

Joost van der Krogt, beeldend kunstenares (Rietveldacademie vrije grafiek/schilderen) woont sinds 1988 in Zaandam. In haar werk is een grote betrokkenheid bij de Zaanstreek te zien. Zij hanteert daarbij zeer uiteenlopende technieken. Vaak werkt ze in een serie om een onderwerp uit te diepen. Haar onderwerpen zijn portretten en landschappen. Recent is het maken van korte videofilmpjes en het bewerken van (eigen) foto’s. Sinds 2006 geeft Joost les en organiseert ze diverse workshops zowel in haar atelier als op locatie. (www.joostvanderkrogt.nl)

Berty Sieverding maakt keramiek en tekeningen over het leven van alledag in haar woon- werkomgeving. Maar ook in de Himalaya zoals zij dat op haar reizen meemaakt. Soms voegt ze teksten toe en als het kan wat humor. Haar werk doet zo denken aan 3-dimensionale stripverhalen. “Ik teken dingen zoals ze zijn, ik oordeel niet, ik noteer. Deze woorden heb ik geleend van Henri de Toulouse Lautrec.” Berty was o.a. docent beeldende vakken aan een middelbare school en docent zilversmeden aan Kunstencentrum Fluxus. (www.bamsi.nl)

Hermine Groenendaal genoot haar opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie en de Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Ze tekent, schildert en maakt grafiek. Hermine begeleidt het Grafisch Atelier van de Zondagsschilders in Amsterdam. “Het werk moet voor zichzelf spreken. Het is wat het is. Ik gebruik mijn directe omgeving als drager voor mijn ideeën en omdat honden een deel van mijn leven zijn, verschijnen ze regelmatig in mijn werk. De hond als drager van mijn ideeën, de universele hond.” (website)

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"