favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

15 jaar Jopie Nijkamp en Ria Hotting

Tentoonstelling 27-10-2018 t/m 28-10-2018 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad 15 jaar Jopie Nijkamp en Ria Hotting
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad 15 jaar Jopie Nijkamp en Ria Hotting (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad 15 jaar Jopie Nijkamp en Ria Hotting (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad 15 jaar Jopie Nijkamp en Ria Hotting (4)

Jopie Nijkamp is in het creëren van haar kunst voornamelijk een autodidact. Zij heeft altijd een voorliefde voor keramiek gehad. Maar laat zich tegenwoordig ook prikkelen door andere materialen. Zoals drijfhout, beslag van meubelen en oude industriële onderdelen. Haar inspiratie vertaalt zich altijd naar een uniek keramisch geglazuurd object. Mensen, dieren, groenten, fruit, tableaus, bouwwerken en schalen. Haar werk is vaak een balans tussen fantasie en realisme, waarbij wordt gespeeld met vorm, verhouding en kleur. En allemaal met een duidelijk eigen signatuur. Op 27 en 28 oktober exposeert zij voor het vijftiende jaar op rij, met haar goede vriendin en kunstenaar Ria Hotting. Laat u meevoeren door Jopies fantasie en vakmanschap en kom langs!

Ria (1953, Westzaan) woonde als kind op een boerderij. De landelijke sfeer loopt als een rode draad door haar werk. De kunstenares haalt haar inspiratie uit haar omgeving- en belevingswereld. Gedeeltelijk autodidact heeft zij ook diverse lessen bij plaatselijke kunstenaars gevolgd en een 2 jarige opleiding bij Crejat Alkmaar. Zij schildert sinds eind jaren 80 en heeft behalve in Nederland ook in Canada geëxposeerd waar zij werk maakt en doneert aan een Wildlife shelter in Smithers B.C.. Ze houdt van experimenteren met diverse materialen. Schilderen op oude bouwmaterialen, koffiebonen zakken en portret schilderijtjes met bladgoud zijn daarvan het verrassende resultaat. Ria is lid van de Zaanse kunstenaarsvereniging Tengel.

Jopie Nijkamp exposeert samen met Ria Hotting op zaterdag 27 & zondag 28 oktober 2018 – 13.00 – 17.00 uur
http://zaansgroen.nl/ria-hotting-27-28-oktober-2018/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"