favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Nel Huurman en Marion Rijnders

Tentoonstelling 18-05-2019 t/m 19-05-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Nel Huurman en Marion Rijnders
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Nel Huurman en Marion Rijnders (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Nel Huurman en Marion Rijnders (3)

Nel Huurman (Rotterdam 1945) tekent zo lang ze zich herinnert, maar zeker ruim 40 jaar. In de loop der jaren heeft ze een variëteit van technieken beoefend, zoals olieverf, gouache, acryl, pastel, en gemengde technieken. Dezelfde behoefte aan verscheidenheid zet zich voort in de vormen die ze hanteert. “Ik werk met evenveel plezier realistisch, figuratief of abstract. Telkens weer de uitdaging aangaan om de juiste techniek en vorm te vinden is voor mij een bron van inspiratie”, aldus Nel. Portrettekenen en schilderen op het atelier maar ook schilderen in de natuur doet ze met evenveel plezier. In opdracht schildert ze portretten en incidenteel maakt ze muurschilderingen. Verder begeleid ze schildersgroepen, geeft ze Workshops in Tekenen- Olieverf- en Acrylverf- schilderen naar onderwerpen zoals portret, bloemen stilleven etc.. . Regelmatig exposeert Nel en neemt ze deel aan schilderfestijnen en kunstprojecten.

Marion Rijnders genoot de opleiding ‘Vrije grafiek’ aan de Rietveld academie. Deze opleiding was toen met zwart materiaal op wit papier. Daarnaast heeft ze veel model getekend.

“Op een gegeven moment miste ik kleur en ging ik schilderen met acryl en tekenen met softpastel. Figuren (mens en dier) blijven voor mij de meeste aantrekkingskracht houden”, aldus Marion. Haar onderwerpen zijn divers: sport (wielrenners), portretten, natuur, interieur, etc. Meestal zet ze haar onderwerpen meteen op doek of papier. Dit gebeurt zowel op locatie als in haar atelier. Dit heeft tot gevolg dat een schilderij heel anders kan uitvallen dan dat ze van te voren had bedacht en een zekere spanning geeft wat het eindresultaat betreft. Marion exposeert bij Zaansgroen verschillende onderwerpen en materialen, voornamelijk acryl op linnen geschilderd.

Nel Huurman exposeert samen met Marion Rijnders op zaterdag 18 & zondag 19 mei 2019 – 13.00 – 17.00 uur – vrij entree
https://zaansgroen.nl/nel-huurman-18-19-mei-2019/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"