favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Meer...
Expositie is afgelopen

Niek Bruynzeel - Dwaalgasten - tekeningen en assemblages

Tentoonstelling 06-07-2019 t/m 14-07-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Niek Bruynzeel - Dwaalgasten - tekeningen en assemblages
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Niek Bruynzeel - Dwaalgasten - tekeningen en assemblages (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Niek Bruynzeel - Dwaalgasten - tekeningen en assemblages (3)

Niek Bruynzeel is geboren in 1952 in Amsterdam. Hij studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie van 1976 tot 1982. Niek is schilder en maakt sinds enige jaren assemblages, samengesteld uit onderdelen van gevonden voorwerpen, kapot of versleten, hout, rubber en in latexmallen gegoten porseleingips etc.. Zijn tekeningen die in Zaansgroen getoond worden maken onderdeel uit van de serie ‘Dwaalgasten’. Met deze serie potloodtekeningen op papier is Niek 9 jaar geleden begonnen. Mensen of halfwezens figureren in vervreemdende situaties.

De sfeer binnen zijn olieverf schilderijen is vervreemdend en dat is waar hij naar streeft. Uitgangspunt is meestal het landschap of delen daar uit. Het werk laat zich niet in één blik verklaren en door het werken met dunne transparante verflagen blijven er onderhuidse restanten zichtbaar die een extra verdieping aan het geheel geven .‘Dwaalgasten’, zijn potloodtekeningen op papier, die ontstaan tijdens het tekenen liefst zonder idee vooraf. Het is een werkwijze van getekend assembleren waarbij voorwerpen, wezens of elementen uit de natuur één geheel vormen. “De sfeer is hierbij heel essentieel. Totaal onlogische, maar voor mij kloppende situaties”, aldus Niek. De assemblages zijn samengesteld uit onderdelen van gevonden voorwerpen, kapotte beelden, hout, rubber, in latex mallen gegoten porseleingips, acryl of olieverf en goudpigment. De sfeer van deze objecten komt dicht bij die van de tekeningen.

Assemblages
Samengestelde objecten uit gevonden en/of verloren materiaal. De onderdelen bestaan uit drijfhout, steen, metaal, blad of boomdelen. Aan het geheel voeg ik in latex mallen gegoten vormen toe. Zand, goudpigment en olieverf maken dat deze onderdelen een bindend geheel gaan vormen. De in eerste instantie waardeloze, niet verwante materialen gaan zo een eenheid vormen en krijgen een nieuw leven.

Niek Bruynzeel exposeert zijn potloodtekeningen en assemblages tijdens de twee eerste weekenden van juli: 6|7|13|14 juli 2019 van 13.00 tot 17.00 uur. https://zaansgroen.nl/niek-bruynzeel-67-en-1314-juli-2019/

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"