Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Marianne & Henk van der Pluijm

Tentoonstelling 09-11-2019 t/m 10-11-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Marianne & Henk van der Pluijm
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Marianne & Henk van der Pluijm (2)
Marianne van der Pluijm is 68 jaar geleden geboren te Boxtel en maakt lappenpoppen. “Ik was altijd van alles aan het haken tot mijn man Henk van der Pluijm vroeg of ik figuren van zijn schilderijen 3D kon haken. Zo begonnen met het haken van de poppen, maar bleken ze in stoffen mooier uit te komen. Het zijn uiteindelijk mijn eigen poppen geworden, welke geïnspireerd zijn door Henk. Ze zijn helemaal met de hand gemaakt er is zelfs geen naaimachine aan te pas gekomen”, aldus Marianne.

Henk van der Pluijm heeft van zijn vijfde tot zijn tiende jaar in Ams­ter­dam gewoond. Daarna ging hij met zijn ouders terug naar Zaan­dam. Hier begon hij als snel met tekenen. “Als kind was ik al in de weer met schilderen en tekenen op de zolder bij opa en oma. Opa maakte de lijstjes.” Na de middelbare school had hij zijn zinnen gezet op de Kunstacademie. “Maar dat mocht niet van thuis. Kunstenaars waren nietsnutten, zuiplappen en hoerenlopers. Ik moest een vak leren.” In zijn vrije tijd ging hij in de leer bij Rein van Briemen en Jelus Matser, schilderde aanvankelijk landschappen, schakelde over op surrealistisch werk, zocht zijn heil in het abstracte en kwam weer uit bij een speelse vorm van figuratief schilderen. “Abstract werken is zo vreselijk moeilijk. Goed werk herken je onmiddellijk, de rest is smeerpoetserij.”

Marianne & Henk van der Pluijm exposeren op zaterdag 9 & zondag 10 november 2019 bij Zaansgroen. Open van 13.00 tot 17.00 uur.
https://zaansgroen.nl/henk-marianne-van-der-pluijm-9-10-november-2019/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"