Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Expositie is afgelopen

Objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels

Tentoonstelling 16-11-2019 t/m 17-11-2019 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels (3)
Charlie Kater is geschoold aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Zijn abstracte werk ligt in de lijn van stromingen als het constructivisme en de minimal art. Hij voelt zich verwant met Jan Schoonhoven en de beeldhouwers als Ad Dekkers en Carel Visser. Kater deelt hun motto Less is more. Kater woont en werkt in Hilversum. Sinds een jaar is hij werkzaam in Zaandam. Een aantal recente werken die getoond zullen worden in Zaansgroen zijn geïnspireerd door de Zaanse architectuur.

Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw is Jan de Ruijter (1954, Leidschendam) gefascineerd geraakt door de lino- en later houtsneden. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Landschappen en vogels, kraaien, raven en roeken, zijn terugkerende thema’s in zijn werk. Jan zijn houtsneden zijn vaak geïdealiseerde plekken. Zomerse landschappen of winterse bossen. Plekken waar je naar kunt verlangen.

Gert Engels zijn sieraden waren in de Zaanstreek maar ook in New York en Tokyo te zien. De in 2017 overleden Engels is afgestudeerd aan de Rietveld academie en was sinds 1990 professioneel kunstenaar. Dit weekend is een deel van zijn sieraden te zien en te koop en misschien wel voor de laatste keer te bemachtigen.

De expositie met objecten van Charlie Kater, houtsneden van Jan de Ruijter en sieraden van Gert Engels vindt plaats op zaterdag 16 & zondag 17 november van 13 tot 17.00 uur
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"