Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam

Verwacht

Ben de Vries – fotografie – 25|26|MEI|2024

Tentoonstelling 25-05-2024 t/m 26-05-2024 > Zaandam
Ben de Vries (1956) genoot zijn opleiding aan de Vrije Akademie (Den Haag) en de Nieuwe Academie (Utrecht), maar voor het grootste deel beschouwt hij zichzelf als autodidact. Zijn werk bestaat uit digitale foto’s die hij bewerkt op de computer tot fotomontages. Dit levert nieuwe foto’s op waarin donkere kleuren en sfeer belangrijke elementen zijn. Het worden afbeeldingen die in werkelijkheid niet (kunnen) bestaan, maar wel herkenbaar zijn voor de toeschouwer. Ben voegt er een vorm van enig surrealisme aan toe, op een zodanige manier dat de kijker nieuwsgierig blijft en gaat onderzoeken wat er allemaal nog meer in de foto verborgen zit.

Als fotograaf is Ben begonnen in de zogenaamde ‘natte fotografie’. Filmrollen zelf ontwikkelen en foto’s afdrukken in de DoKa (Donkere Kamer). “Nadat de ontwikkeling van digitale fotografie zich doorzette en, naar mijn mening, een hoge kwaliteit bereikte, ben ik overgestapt op deze vorm van fotografie. Digitale fotografie geeft mij meer mogelijkheden tot het creëren van nieuwe afbeeldingen dan traditionele fotografie. Temeer daar ik volop gebruik maak van computertechnieken zoals Photoshop, alsdus Ben.

Ben de Vries exposeert met digitaal bewerkte fotografie op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 van 13.00 tot 17.00u – vrij entree
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam Zaandam (3)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 18 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website en vraag naar de voorwaarden.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur
Of anders aangegeven

Contact

Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam
Zeemansstraat 54
1506 CV Zaandam
Nederland
Tel: 0756313093
E-mail: expo@zaansgroen.nl

zaansgroen.nl

28 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Grafiek
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Galerie Zaansgroen - expositieruimte & webgalerie in Zaandam