Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Verwacht

Camille van Neer – portretten

Tentoonstelling 29-05-2021 t/m 31-05-2021 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Camille van Neer – portretten
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Camille van Neer – portretten (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Camille van Neer – portretten (3)
Als kind al wilde Camille van Neer al beeldend kunstenaar worden. Toen hij als 18-jarige klaar was met het gymnasium, vonden zijn ouders dat hij een andere weg in moest slaan. Pas na de eeuwwende begon hij ‘het metier’ weer op te pakken. “Eigenlijk zonder dat mensen buiten mijn directe kennissen- en vriendenkring daar ooit van hoorden. Een jaar na het overlijden van mijn vrouw in 2014, nam het schilderen pas een echte vlucht. In een jaar tijd heb ik meer geschilderd en getekend dan in alle voorgaande jaren samen.” Zijn stijl is expressief, vaak figuratief, soms abstract. “Ik hou ervan na het schilderen nog steeds de stroken van de kwast te zien (en te voelen). Ik werk zowel graag met een beperkt als met een heel kleurrijk palet. Ik houd ervan om portretten te schilderen waaruit een diep gevoel spreekt”, aldus Camille. In zijn tekeningen en schilderijen spelen ‘beweging’ en ‘communicatie’ vaak een grote rol.

Na een periode als teken- en schilderdocent begeleidt Camille momenteel zowel kinderen als volwassenen bij het verbeteren van hun teken- en schildervaardigheden. Dit doet hij zowel in buurthuizen als in zijn atelier. Hij werkt (deels als bevo-docent) op een basisschool, als ‘zorgkunstenaar’ in een zorgcentrum in Almere en als kunstdocent op een particuliere school in Amstelveen.

Camille van Neer exposeert zijn portretten tijdens het Pinksterweekeind op zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 mei 2021 in Zaansgroen – 13.00-17.00 uur vrij entree. https://zaansgroen.nl/camille-van-neer-portretten-29-30-31-mei-2021/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (4)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"