Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad

Verwacht

Valentin Horba - Bohemen

Tentoonstelling 29-08-2020 t/m 30-08-2020 > Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Valentin Horba - Bohemen
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Valentin Horba - Bohemen (2)
Valentin Horba is een bijzonder figuur van de Zuid-Boheemse schilderkunst. Hij is inwoner van Radomyšl in de buurt van Strakonice Tjechië. Zijn schilderijen zijn niet bedoeld om serieuze filosofische boodschappen over te brengen, maar om de stemming van de kijker te verhogen en de aandacht te vestigen op de mooie dingen om ons heen. De rust die van de werken straalt is zeldzaam vandaag de dag. De schilder benadert de naïvisten. Zuid-Boheemse landschappen met simpele huisjes zijn de meest voorkomende onderwerpen. Valentin is zijn hele leven trouw gebleven aan zijn moeder. Van korte en lange reizen keert hij terug naar het kleine dorpje Drhovle, een paar kilometer van Písek en Strakonice. Hier richt hij zich op zijn kunst, welke terug zijn te vinden in vele privécollecties, musea en galeries.

Valentin Horba exposeert zaterdag 29 en zondag 30 augustus 2020 van 13.00 tot 17.00 uur – vrij entree.
De opening van de tentoonstelling wordt muzikaal ingevuld door Hailander. Hailander maakt volksmuziek, Schotse, Nederlandse en Gothic folk. Ze bestaat uit Jeroen de Groot (doedelzakken) Cees Zoomer (trom) en Cas van ´t Hoff (zang, slagwerk en doedelzak). https://zaansgroen.nl/valentin-horba-bohemen-29-30-augustus-2020/
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (2)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (3)
Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad Zaandam (4)

Een voormalige timmerwerkplaats in het centrum van Zaandam is de perfecte locatie voor exposities. De fraaie expositieruimte met ruim 17 meter aan uitgelichte presentatiemogelijkheden is rondom voorzien van ophangrail en duurzaam uitgelicht via ledspots. Wilt u komen exposeren in het centrum van Zaandam? Neem dan contact op via de contactpagina op de website.

Openingstijden

Zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar "Galerie Zaansgroen - expositieruimte Zaandam / Zaanstad"