Kirsten Krijthe

Expositie is afgelopen

Zien en beleven

Tentoonstelling 25-01-2015 t/m 04-04-2015 > Heerenveen
Galerie Efterom toont vanaf 25 januari de gevarieerde expositie ‘Zien en beleven!’. De kunstenaars Bertie van Drenth, Carla Teer, Elske van der Sluis-Terpstra en Kirsten Krijthe laten via het kenmerkende werk hun belevingswereld zien.

Galeriehoudster Jikke van de Waal-Bijma: "Via de wereld om je heen beleef je allerlei indrukken. Kunstenaars verwerken hun waarneming via materialen waarin ze zich thuis voelen. Het is de kunst om door de ogen van de kunstenaar de wereld te ontdekken en het te beleven. Dit beleven kan een bijzondere ontdekkingsreis zijn."

Kirsten Krijthe schildert realistisch maar met een vleugje fantasie. Mensen en dieren genieten haar voorkeur, Kirsten maakt gebruik van dunne lagen olieverf. Ook zijn er diverse pentekening van haar te zien.
Kirsten Krijthe Gersloot

Schilder / tekenaar van mensen en dieren.

Kirsten maakt schilderijen en pentekeningen waarin op een meer illustratieve en fantasievolle manier mensen en dieren onderdeel worden van een verhaal.

Dit wordt weerspiegeld in de kleurrijke en ingetogen (sur)realistische schilderijen. Daarnaast maakt zij ook pentekeningen die zij d.m.v. de pointillisme-techniek uitwerkt.

.
  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Stuur een bericht naar Kirsten Krijthe