Genootschap Kunstliefde

Expositie is afgelopen

Atelierroute Utrecht 2014

Tentoonstelling 01-06-2014 t/m 08-06-2014 > Utrecht
ATELIERROUTE UTRECHT 2014 opent tweehonderd deuren

Een lichtval in kleuren, een gebogen Domtoren uit hout of kritische fotografie; het is allemaal te vinden op 1 en 8 juni.
Dan zetten kunstenaars en creatieven weer hun deuren open voor het publiek. Iedereen is welkom om nieuwe werk te zien op de plek waar het gemaakt werd.
Deze 12de atelierroute biedt weer verrassende wandelingen en fietstochten langs
200 kunstenaars op 85 verschillende locaties in de stad. De ateliers zijn verspreid door heel Utrecht; in 19de eeuwse schoolgebouwen, woonhuizen, voormalige kantoren en werfkelders tot in de nieuw gebouwde ateliers in Leidsche Rijn en het enorme voormalige schoolcomplex in Rijnsweerd AL 16.

Er doen nationaal bekende kunstenaars mee en jongere getalenteerden.
Het loont de moeite om eens te speuren naar kunst buiten de binnenstad. In een voormalige kerk in Zuilen huist het jonge kunstcollectief Stichting Aan. In winkelcentrum Mereveldplein in Vleuten en in Leidsche Rijn bij de Kersenboomgaard en in het Castellum Hoge Woerd stellen kunstenaars de deuren open. Veel verrassends is te vinden bij het Urbanus Cultuurlab op industrieterrein Lage Weide.

De Atelierroute Utrecht leent zich met name om ontdekkingen te doen in de kunst èn in de stad. Maar ook om kunst te kopen in het atelier en nieuw aansprekend talent te ontmoeten.
 
Atelierroute Utrecht 2014
Zondag 1 juni en zondag 8 juni
Van 13.00 uur tot 18.00 uur
Toegang gratis

www.atelierrouteutrecht.nl
www.facebook.com/atelierrouteutrecht
twitter.com/ARUtrecht

Contact

Genootschap Kunstliefde
Nobelstraat 12a
3512 EN Utrecht
Nederland
Tel: 030 231 42 18

www.kunstliefde.nl

1681 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Genootschap Kunstliefde