drager meurtant

Meer...
Expositie is afgelopen

Ik zal 's kijken

Tentoonstelling 28-08-2014 t/m 12-09-2014 > Schagen
drager meurtant Ik zal 's kijken

Zindering (Jeanine Keuchenius, 2014)

drager meurtant Ik zal 's kijken (2)

Crossing (Drager Meurtant, assemblage, 2013)

Beeldende kunstenaars Jeanine Keuchenius (abstract schilderijen) en Drager Meurtant (assemblages, fotografie) beiden een creatieve achtergrond qua werk. Jeanine's motto: “In duet met mijzelf”. Werkend op papier, doek of paneel, wordt een palet gehanteerd gevuld met krijt, inkt, gouache en acryl, met veel aandacht voor kleurenleer. Inspiratie vormen o.a. Antoni Tapies en Emile Schumacher, maar ook moderne dans. Haar werk is meestal abstract, maar – vanuit een impuls in een recente workshop in Düsseldorf, komen nu bij tijd en wijle meer figuratieve elementen in het vizier. Drager's insteek is werken met afval (“recycling art” met meest hout, steen, metaal, glas) en de cirkelzaag wordt naast een figuurzaag en haakse slijper gehanteerd. Vorm en functie zijn nauw verbonden, die veelal nog herkenbaar is in het gebruikte sloopmateriaal. De vorm wordt aangepast met genoemde werktuigen, en vervolgens worden de delen weer in een hernieuwde vorm en schijnbare functie terug gebracht.
Nu nog te bezoeken op 4 tm 7/9 plus 12/9. Voor tijden, zie de websites, bij exposities.
www.meurtant.exto.nl en www.keuchenius.exto.nl

drager meurtant

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Sculptuur
  • Multimedia
  • Ruimtelijk

Drager meurtant (zeist, 1951) maakt assemblages, van sloopmateriaal / restmateriaal van de bouw. Veelal wordt dergelijk materiaal verzaagd / geknipt, om een geheel nieuwe, samenhangende vorm te creëren. Sommig werk is staand, meest is bedoeld om te hangen, maar wel 3-D. Verdere creatieve invullingen betreffen collages, grafisch werk, schilderen. Parellel is fotografie een middel om de wereld 'te plaatsen'

drager meurtant Zeist

Sculpture with wires.

Kapotte keukenkraan met kracht open gewerkt, levert hart voor deze scultuur, buigzaam en fragiel.

drager meurtant Zeist (2)

Ensemble de Metaphores
"Samen genomen / zijn deze twee helften / verder van elkaar verwijderd / dan indien apart gehouden." Assemblage (voor aan de muur), hout, metaal, papier, verf. Gemaakt van 'afval' 48 x 55 x 11cm, (c) Drager Meurtant, 2015

drager meurtant Zeist (3)

"Nadat hout in brons was overgegaan / en wel, toen het resultaat tastbaar was / besefte ik dat de vooruitgang was gestopt. // Een resultaat / staat het leerproces / in de weg."
Brons, op basis van eerder gemaakte houten assemblage "vooruitgang" 26 x 18 x 21cm

drager meurtant Zeist (4)

"Een beweging / vermits niet circulair / wordt geacht / een zeker doel te dienen. // Maar wat / als onder de gegeven omstandigheden / een stilstand / tot optimale konditie wordt."
Grafiek (monoprint, 32 x 24cm (2017, (c) Drager Meurtant)

Stuur een bericht naar "drager meurtant"