Suzanne Huijs

Expositie is afgelopen

Koppigheid en liefde

Tentoonstelling 06-02-2015 t/m 28-02-2015 > Tilburg
Suzanne Huijs Koppigheid en liefde
Expositie in Theater De NWE Vorst
Na een zeer succesvolle boekpresentatie en eerste verkoop van haar prachtig vormgegeven verhalenbundel 'Koppigheid en liefde' exposeert Suzanne Huijs nog tot en met 28 februari in Theater De NWE Vorst, Tilburg

De expositie toont 92 van haar kleine, intrigerende, zelfbedachte pentekeningen uit de periode 2005 t/m 2015. Enkelen ervan zijn opgenomen de bundel 'Koppigheid en liefde'. Daarin zijn levensverhalen te ontdekken die theaterschrijvers bedachten bij de gezichtjes.
De expositie is gratis te bezoeken in de voorkamer van De NWE Vorst, Willem II straat, tijdens kantooruren en rond voorstellingen. De bundel 'Koppigheid en liefde' is voor €15 te koop aan de balie van De NWE Vorst en bij de mooi verbouwde boekhandel Gianotten Mutsaers in de Emmapassage.

Suzanne Huijs (Tilburg, 1970) tekent de illustratieve en nieuwsgierigmakende gezichtjes vaak met de BiC M10 balpen. Ze ontdekt nog steeds nieuwe stijlen en technieken; haar serie uit 2015 heeft weer een heel nieuwe stijl. Suzanne geeft de gezichtjes ook namen, waardoor ze nog echter worden; dat maakt extra nieuwsgierig naar het leven achter een gezicht.

Suzanne wilde meer weten over het leven achter haar gezichtjes. Ze houdt van het schemergebied tussen fantasie en werkelijkheid; daar waar de portretjes iemand lijken te worden die echt bestaat of bestaan heeft. Ze kwam op het idee professionele theaterschrijvers te vragen om bij de portretjes (levens)verhalen te schrijven. In haar bundel 'Koppigheid en liefde' kun je deze levensverhalen nu ontdekken.
Het zijn veelal nieuw geschreven teksten van theaterschrijvers Anna van der Kruis, Enver Husičić, Frederieke Hijink, Kees Roorda, Marcel Roelfsema, Marian Boyer, Marike op den Akker, Natasja d’Armagnac, Pietjan Dusee en Rogier Schippers. Het werden bijzondere, koppige, liefdevolle en soms ontregelende verhalen.
Tussen de verhalen staan tevens mooie, associatieve fotobeelden van Trinke, deverbeelder.nl.
'Koppigheid en liefde' is grafisch prachtig vormgegeven. Het is een verhalenbundel voor volwassenen en o.a. in De NWE Vorst, bij boekhandel Gianotten Mutsaers en bij www.warenhuijs.nl te koop voor €15,00.

Suzanne Huijs is geboren en getogen in Tilburg, opgeleid als docent Tekenen-Handvaardigheid (Tilburg) en Kunst- en Cultuurwetenschapper (Rotterdam). In de theatersector werkte ze ‘achter de schermen’ bij Drieons en van 2000 tot 2012 bij Productiehuis Brabant. Sinds 2010 woont en werkt ze in het Betuwse Beusichem als beeldend kunstenaar, tekstschrijver en creatief ondernemer. Ze is bekender van haar emotionele, rakende paardenschilderijen. Bijna als tegenstelling van dit grote, kleurrijke werk op doek maakt ze de kleine, fijngetekende, meer illustratieve portretjes. Bekijk haar werk ook op www.suzannehuijs.nl.
Suzanne Huijs Beusichem
Voor het Elisabeth Weeshuis Museum in Culemborg maakt ik in 2022/2023 iedere week een portret. wijwarenwees
Suzanne Huijs Beusichem (2)
Drenkelingenhuisje
Mei 2021
Acryl en inkt op glas
13x18cm
Suzanne Huijs Beusichem (3)
House On The Hill
Mei 2021
Acryl en krijt op glas
13x18cm
Suzanne Huijs Beusichem (4)
Expositie
Werk en inrichting Suzanne Huijs

Ik werk als kunstenaar, illustrator en grafisch vormgever. Intuïtief werk, illustratief, afwisselend. Met echte materialen als verf, krijt en inkt of digitaal schilderen. Op mijn site, facebook, insta zie je meer werk.

Openingstijden

Op afspraak is mijn atelier aan huis te bezoeken.

  • Schilderkunst
  • Fotografie
  • Tekeningen
  • Diversen

Stuur een bericht naar Suzanne Huijs