Museum van Loon

Expositie is afgelopen

Van Loon rijdt uit

Tentoonstelling 24-09-2011 t/m 27-02-2012 > Amsterdam
Museum van Loon Van Loon rijdt uit

Twee jaar geleden kocht Museum Van Loon, dankzij de steun van vele fondsen en particulieren, het koetshuis achterin de tuin van het museum. Op 22 september a.s., zowel de verjaardag van Jonkheer Maurits Van Loon (1923 - 2006) als van het museum, zal de restauratie worden afgerond. Het zou hem buitengewoon verheugd hebben te zien dat de historische eenheid tussen huis, tuin en koetshuis is hersteld. Het zal de enige plaats in Nederland zijn waar bezoekers een groot en representatief grachtenpand in originele omvang kunnen bezichtigen en waar het werelderfgoed van UNESCO, waar de grachtengordel toe behoort, zo zichtbaar is als bij Museum Van Loon.

Het koetshuis, achterin de tuin van het museum, werd net als het woonhuis, in 1672 ontworpen door de bekende architect Adriaan Dortsman. De familie Van Loon had een grote passie voor paarden en bezat één van de meest indrukwekkende collecties rijtuigen in Nederland.

Het koetshuis is straks weer in oude luister te zien. Het originele rijtuigcarré is hersteld, er is een tuigenkast geplaatst met daarin de oorspronkelijke Van Loon tuigen en de historische rijtuigen en arrensleden van de familie Van Loon zullen wisselend te bezichtigen zijn.
Tevens zal het koetshuis ruimte bieden aan tentoonstellingen en evenementen van onder andere educatieve aard.

Museum van Loon

  • Schilderkunst
  • Diversen

In het hart van de Amsterdamse grachtengordel ligt Museum Van Loon, een schitterend woonhuis dat in 1672 werd ontworpen door de architect Adriaen Dortsman. De eerste bewoner was de schilder Ferdinand Bol, een leerling van Rembrandt. De inrichting van het huis ademt nog de sfeer uit van de rijkdom die de stad in die tijd beleefde.

In de kamers vindt u portretten, schitterend meubilair, fraai zilverwerk en porselein uit verschillende eeuwen. Achter het huis ligt een prachtige tuin. De tuin is aangelegd in de stijl van de 17e eeuw en wordt afgesloten door de fraaie gevelwand van het koetshuis. Een uniek geheel dat u nergens anders meer in deze originele staat aantreft. Wie een kijkje wil nemen achter de gevels van de wereldberoemde grachtengordel, moet beslist een bezoek brengen aan het museum.

Openingstijden

woensdag t/m maandag van 11.00 tot 17.00

Contact


Museum van Loon
Keizersgracht 672
1017 ET Amsterdam
Nederland
Tel: (020) 624 52 55

www.museumvanloon.nl
464 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Museum van Loon"