Galerie GRAUS

Expositie is afgelopen

DREAMWEAVER Escape into the idyll

Tentoonstelling 10-12-2017 t/m 28-01-2018 > Echt
Galerie GRAUS DREAMWEAVER Escape into the idyll
Van zondag 10 december 2017 t/m zondag 28 januari 2018 vindt bij Galerie Graus i.s.m. stichting 4ArtAlways de nieuwe expositie plaats, deze keer tonen wij de kunstwerken van Nicole Hardy en JANNEL†.

‘DreamWeaver; escape into the idyll’ is gekozen als titel om toeschouwers kennis te laten maken met de hybride wereld van de hedendaagse schilder, digital print en objectkunst, waarin fantasie, ironie, niet westerse motieven en pluralistische beelden worden samengebracht.
De kunstwerken van JANNEL(†2015) zijn merendeels realistisch en laten een interdisciplinariteit zien, waarin geschiedenis, technologie, erotiek, grensoverschrijding en utopieën met elkaar verweven worden tot een soort kijkvenster op de wereld. Deze prikkeling en veelheid aan alledaagse informatie verbeeld tot een droom waarin zijn bewondering voor ‘Alice in Wonderland’, vaak in Oosterse figuratie gevisualiseerd, een belangrijke rol speelt.
Het hybride beeldgebruik van Nicole Hardy sluit hierop aan, alhoewel zij meer zoekt naar een vormgeving die tussen abstractie en figuratie in staat waarbij de lege ruimte meer plek krijgt. Oosterse kunstvormen, Keltische symbolieken, Manga en Gothics worden afgewisseld met insecten en natuurverschijnselen.

Programma:

Deze tentoonstelling wordt geopend op zondag 10 december 2017 om 14.00 uur. Om 14.30 uur zal Mieke Verhooren van Dansatelier INAZUMA de kunstwerken uitdagen met een Japanse BUTOH dansperformance.
Vanaf 15.30 uur kunt u genieten van een ensemble door vioolschool van Melanie Engelen.

Zaterdag 6 januari 2018 om 14.00 uur wordt het nieuwe jaar ingeluid met een lezing door Prof. Petran Kockelkoren; emeritus hoogleraar Kunst en Techniek aan de UT. Hij zal spreken over ‘kracht van de mythen in beelden’. Aansluitend zal om 15.00 uur Mieke Verhooren van Dansatelier INAZUMA de kunstwerken uitdagen met een Japanse BUTOH dansperformance.

Zondagmiddag 28 januari 2018 om 14.00 uur is de finissage. De stichting 4ArtAlways heeft in het kader van een talentontwikkelingsproject Marie van Vollenhoven en Nina Willems uitgenodigd voor een unieke performance, getiteld: ‘Opgetogica’.
U bent van harte welkom om u te laten verrassen en mee te laten nemen in deze ‘Droomweefsels’!

Galerie Graus, Wijnstraat 41, Echt is gedurende de tentoonstellingsperiode)geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 18.00 uur en zaterdag van 10.00-17.00 uur.
Galerie GRAUS Echt
Galerie GRAUS Echt (2)
Galerie GRAUS Echt (3)
Galerie GRAUS Echt (4)

Op de benedenverdieping van GRAUS wonen vindt u verspreid over vijf ruimtes de grootste galerie van Midden-Limburg. Gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland exposeren hier op een vloeroppervlakte van maar liefst 450 m2 hun schilderijen en objecten. U bent altijd welkom.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 10u/18u
Woensdag 10u/18u
Donderdag 10u/18u
Vrijdag 10u/18u
Zaterdag 10u/17u
Zondag 13u/17u ( Laatste zondag van de maand )

  • Schilderkunst
  • Keramiek
  • Beeldentuin
  • Diversen

Stuur een bericht naar Galerie GRAUS