muZIEum

Expositie is afgelopen

Meivakantie in het muZIEum

Tentoonstelling 30-04-2016 t/m 08-05-2016 > Nijmegen
muZIEum Meivakantie in het muZIEum
Meivakantie muZIEum
Hoe zie je jezelf als je blind bent? Welk beeld van jezelf heb je als je niet in de spiegel kunt kijken? Ervaar het bij muZIEum!

Ook tijdens de meivakantie biedt het muZIEum weer extra activiteiten aan. Van 30 april tot en met 8 mei kan je blind een zelfportret tekenen, maar ook kan je deelnemen aan een workshop ‘boetseren in het donker’. Je gaat heel anders naar jezelf kijken als je niets kunt zien.

Blind je zelfportret tekenen
Iedereen kan tijdens de meivakantie gratis een zelfportret tekenen in onze foyer voor of na de rondleiding. Je mag wel in de spiegel kijken, maar je ziet pas wat je getekend hebt als je zelfportret af is. Zou het jou goed lukken? Je mag je tekening na afloop mee naar huis nemen, maar we vinden het ook leuk als je hem ophangt in de foyer.

Boetseren in het donker
Je kan ook van klei een mooie versie van jezelf maken in de meivakantie. Onder begeleiding van een blinde of slechtziende gids ga je dan boetseren in het donker. Hier ga je dus volledig af op het beeld dat je van jezelf in je hoofd hebt. Hoe denk jij dat je eruit ziet? Ontdek het bij het muZIEum in de meivakantie. Meedoen aan deze mini-workshop kan elke dag van 14:00 uur tot 14:30 uur en kost €7,50 per persoon.

Ga naar de website om een rondleiding in de meivakantie te reserveren (http://muzieum.nl/muzieum-agenda/meivakantie).
muZIEum Nijmegen

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe vind je de weg naar het station? Dit lijkt vanzelfsprekend als je kunt zien, maar wat als je dat niet kunt? Bij muZIEum ervaar je dit zelf in één van onze expedities.

Stap in het pikkedonker of ervaar buiten met virtual reality hoe geur, smaak en tast je de weg wijzen wanneer je niets ziet. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! Aan het begin van je avontuur ontmoet je je gids, iemand die zelf blind of slechtziend is. Deze gids kan als geen ander vertellen en laten zien wat er mogelijk is zonder zicht.

Ontdek de kracht van je zintuigen en laat je verrassen door het (on)zichtbare!

Je zintuigen nog meer prikkelen?
Boek Kraak en Smaak - een proeverij zonder zicht.

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet?
Ontdek het tijdens Kraak en Smaak. Een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft. Weet jij wat het is? En wat maakt het nu zo anders als je niet ziet wat je eet?

Openingstijden

Maandag:12.00 - 17.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 09.30 - 17.00 uur

Contact

muZIEum
Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Nederland
Tel: 024 – 200 10 50

www.muzieum.nl

50 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar muZIEum