muZIEum

Expositie is afgelopen

Ontdek de herfst bij het muZIEum!

Tentoonstelling 15-10-2016 t/m 30-10-2016 > Nijmegen
muZIEum Ontdek de herfst bij het muZIEum!
Herfst
Van 15 t/m 30 oktober is het herfstvakantie in het muZIEum en zijn er extra leuke activiteiten voor jong en oud.

Herfstproeverij
Heb je trek in iets lekkers? Dan is de heerlijke chocoladeproeverij in het donker, geheel in herfstsferen, iets voor jou. De proeverij wordt begeleid door een blinde of slechtziende gids, die vertelt welke rol de zintuigen spelen bij het eten. Want weet jij eigenlijk wel wat je proeft? Test je smaakpapillen en laat je andere zintuigen werken.

De blindengeleidehond
Op meerdere momenten in de herfstvakantie komt er een ervaringsdeskundige in het muZIEum vertellen over de trouwe viervoeter: de blindengeleidehond. Want hoe is het om met zo’n hond samen te werken en hem daarbij blind te vertrouwen? Ziet hij of het verkeerslicht groen is? Of hoe weet hij waar zijn baas naartoe wil? Ontmoet hond en baas en stel al je vragen.

Gelderse Museumdag
Op 22 oktober is de Gelderse Museumdag. Gedurende deze dag kun je kennis maken met veel musea voor slechts een euro. Het thema van deze editie is ‘Verleg je grenzen’. Juist in de belevingen van het muZIEum verleg je je grenzen door te vertrouwen op andere zintuigen in plaats van je zicht. Het muZIEum biedt zowel binnen als buiten belevingen die je de ogen zullen openen. Prima aan te passen op het wispelturige herfstweer dus. Je kunt binnen elke dag in de donkerbelevingen ervaren hoe het is om niets te zien. Of bekijk de herfstkleuren met andere ogen tijdens de buitenbeleving Expeditie ribbelroute. Deze unieke rondleiding in het stadscentrum van Nijmegen wordt gegeven door een gids met een visuele beperking. Het is geen gewone stadswandeling, want met behulp van een virtualrealitybril ervaar je tijdelijk hoe het is om slechtziend te zijn.

Speciaal voor de Gelderse Museumdag organiseert het muZIEum een minidonkerbeleving: in volledige duisternis leest een blinde gids voor uit een spannend brailleboek. Hoe ervaar jij een spannend verhaal als je niets ziet? Kun jij je hieraan overgeven? Laat je meeslepen en laat je verbeelding het werk doen. De entreeprijs voor de minidonkerbeleving is 1 euro en geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen!
muZIEum Nijmegen

Stel je voor: je ziet helemaal niets. Hoe vind je dan je favoriete kleding in de kast? Of hoe vind je de weg naar het station? Dit lijkt vanzelfsprekend als je kunt zien, maar wat als je dat niet kunt? Bij muZIEum ervaar je dit zelf in één van onze expedities.

Stap in het pikkedonker of ervaar buiten met virtual reality hoe geur, smaak en tast je de weg wijzen wanneer je niets ziet. Natuurlijk sta je er niet alleen voor! Aan het begin van je avontuur ontmoet je je gids, iemand die zelf blind of slechtziend is. Deze gids kan als geen ander vertellen en laten zien wat er mogelijk is zonder zicht.

Ontdek de kracht van je zintuigen en laat je verrassen door het (on)zichtbare!

Je zintuigen nog meer prikkelen?
Boek Kraak en Smaak - een proeverij zonder zicht.

Smaakt je eten anders als je niet kan zien wat je eet?
Ontdek het tijdens Kraak en Smaak. Een proeverij waarbij je blind voelt, ruikt en proeft. Weet jij wat het is? En wat maakt het nu zo anders als je niet ziet wat je eet?

Openingstijden

Maandag:12.00 - 17.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 09.30 - 17.00 uur

Contact

muZIEum
Ziekerstraat 6B
6511 LH Nijmegen
Nederland
Tel: 024 – 200 10 50

www.muzieum.nl

46 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar muZIEum