favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie IRIS >Anders Mooi

Meer...
Expositie is afgelopen

Zomerexpositie Galerie IRIS Anders Mooi

Tentoonstelling 19-05-2018 t/m 09-09-2018 > Woudsend
Galerie IRIS >Anders Mooi Zomerexpositie Galerie IRIS Anders Mooi
Galerie IRIS >Anders Mooi Zomerexpositie Galerie IRIS Anders Mooi (2)

Galerie IRIS > Anders Mooi: zomerexpositie 2018

Op zaterdag 19 mei openen we om 13.00 de deuren voor de zomerexpositie 2018. De expositie dit jaar kent veel variatie in materialen. Keramiek, glas, schilderijen, brons en cortenstaal. Vervaardigd door tien gerenommeerde kunstenaars uit alle windstreken.

De galerie is van 19 mei tot en met 8 september elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur (of op afspraak).

Elke kunstenaar heeft zijn eigen persoonlijke inspiratiebron en boodschap. Ontleend aan mensen, natuur, historie, emoties, reizen, gebouwen. Vertaald in objecten met gebruikmaking van uiteenlopende materialen, die bijdragen aan de kracht van het object.

Ik zoek voor mijn collectie bijzondere stukken, maar met een hoge toegankelijkheid. Geen ‘L’art pour L’art. Dat is een bewuste keuze.
Wat ik probeer toe te voegen aan het tentoongestelde werk is de sfeer van de galerie. Vriendelijk, rustig genieten van mooie dingen, misschien ook even kennismaken met een kopje koffie of een glaasje wijn.
En dat alles in het gezelligste watersportdorp van Friesland. De rijke historie, de gezellige winkeltjes, de zonnige terrassen en de vele restaurants. Maak er een dagje Woudsend van !

Naast de zomercollectie is uiteraard ook onze vaste collectie zilveren sieraden de moeite van het bezichtigen waard.

Kijk op onze website voor bijzondere arrangementen. Zoals de Woudsend VIP Tour: een bezoek aan de galerie, een dorpswandeling met gids, een vaartocht in een ouderwetse zeilpraam en een heerlijk etentje.

Op www.irisandersmooi.nl staan de namen van de deelnemende kunstenaars en een impressie van het getoonde werk.

Galerie IRIS >Anders Mooi

  • Schilderkunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin
  • Ruimtelijk

Over Iris:

“Ik heb in mijn leven veel verschillende dingen gedaan. Van dansen op het hoogste niveau tot begeleiding en coaching van mensen binnen grote ondernemingen. Altijd fanatiek en hartstochtelijk.
Daarnaast heb ik altijd belangstelling gehad voor kunst, sieraden en andere mooie dingen, met liefde en passie door mensen gemaakt.

Allerlei veranderingen in mijn leven, leuke en minder leuke, dwongen mij na te denken over mijn toekomst. Eigenlijk was dat niet ingewikkeld. Ik wilde bezig zijn met kunst en kunstenaars. En bovenal wilde ik anderen laten delen in mijn passie.

Daarom is er IRIS > Anders Mooi. Inmiddels al vijf jaar. Een podium voor mooie dingen.
En een ontmoetingsplek voor leuke, interessante mensen.

Wat ik probeer toe te voegen aan het tentoongestelde werk is de sfeer van de galerie. Vriendelijk, rustig genieten van mooie dingen, misschien ook even kennismaken met een kopje koffie of een glaasje wijn.


Over de galerie:

Mijn galerie is gevestigd in ons woonhuis. Een monument dat al meer dan tweehonderd jaar staat en gebouwd is in de classicistische stijl. Begin vorige eeuw is het pand een pastorie geweest. Vijf jaar geleden is het pand grondig verbouwd en geschikt gemaakt voor expositie doeleinden.

De tuin is verrassend groot. Door de beschutte ligging leent het zich uitstekend om beelden en andere 'buitenkunst' te exposeren.

Stuur een bericht naar "Galerie IRIS >Anders Mooi"