Galerie IRIS >Anders Mooi

Expositie is afgelopen

Zomerexpositie 2020

Tentoonstelling 30-05-2020 t/m 30-08-2020 > Woudsend
Galerie IRIS >Anders Mooi Zomerexpositie 2020
Galerie IRIS > Anders Mooi: zomerexpositie 2020

Op zaterdag 30 mei openen we om 13.00 de deuren voor de zomerexpositie 2020. De expositie dit jaar kent veel variatie in materialen. Keramiek, glas, schilderijen, brons en koper. Vervaardigd door acht gerenommeerde kunstenaars uit alle windstreken.

De galerie is van 30 mei tot en met 30 augustus elke zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur (ook op feestdagen en op afspraak).

Elke kunstenaar heeft zijn eigen persoonlijke inspiratiebron en boodschap. Ontleend aan mensen, muziek, natuur, emoties, reizen, gebouwen. Vertaald in objecten met gebruikmaking van uiteenlopende materialen, die bijdragen aan de kracht van het object.

Ik zoek voor mijn collectie bijzondere stukken, maar met een hoge toegankelijkheid. Geen ‘L’art pour L’art. Dat is een bewuste keuze.
Wat ik probeer toe te voegen aan het tentoongestelde werk is de sfeer van de galerie. Vriendelijk, rustig genieten van mooie dingen, misschien ook even kennismaken met een kopje koffie of een glaasje wijn.
En dat alles in het gezelligste watersportdorp van Friesland. De rijke historie, de gezellige winkeltjes, de zonnige terrassen en de vele restaurants. Maak er een dagje Woudsend van !

Naast de zomercollectie is uiteraard ook onze vaste collectie zilveren sieraden de moeite van het bezichtigen waard.

Kijk op onze website voor bijzondere arrangementen. Zoals de Woudsend VIP Tour: een bezoek aan de galerie, een dorpswandeling met gids, een vaartocht in een ouderwetse zeilpraam en een heerlijk etentje.

Op www.irisandersmooi.nl staan de namen van de deelnemende kunstenaars en een impressie van het getoonde werk.
Galerie IRIS >Anders Mooi Woudsend

Over Iris:
"Ik hou er van om expressief en enthousiast te leven. Zo heb ik gedanst op het hoogste niveau, maar ook mensen binnen grote ondernemingen begeleid en gecoached.
Met veel belangstelling theater, musea en kunstexposities bezocht. Wat ik ook deed; het was vol overgave en gaf mijn leven kleur.

Om mijn passie voor kunst te delen met anderen ben ik zeven jaar geleden de galerie begonnen. Een podium voor mooie aansprekende objecten. Een ontmoetingsplek voor leuke, interessante mensen.

Mijn motto: je komt als vreemde en gaat als vriend

Vriendelijk, ontspannen en rustig genieten van prachtige dingen. Misschien even kennismaken met een kop koffie of een glas wijn. Kunst bindt en inspireert mensen. En inspiratie geeft energie!"

Over de Galerie:
Ons woonhuis is een monument dat al meer dan tweehonderd jaar geleden is gebouwd in de classicistische stijl. Het pand is tot vorige eeuw een pastorie geweest. Zes jaar geleden is het grondig verbouwd. De bloeiende tuin is verrassend groot en uitstekend geschikt om beelden te exposeren. Dus; de ideale omgeving voor mijn galerie.

Openingstijden

30 mei t/m 30 augustus 2020, elke zaterdag zon- en feestdagen van 13.00 uur tot 17.00 uur

  • Schilderkunst
  • Sieraden
  • Beeldentuin
  • Ruimtelijk

Stuur een bericht naar "Galerie IRIS >Anders Mooi"