PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld'

Expositie is afgelopen

'Het is Niet Zo' Andre Boone

Tentoonstelling 19-04-2014 t/m 13-06-2014 > Enschede
PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld' 'Het is Niet Zo' Andre Boone

Het PETpaviljoen in Enschede met het kunstwerk Het is Niet Zo van Andre Boone

PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld' 'Het is Niet Zo' Andre Boone (2)

'Dit is een giraf' beeldhouwer Andre Boone.

Andre Boone is de eerste kunstenaar die exposeert, hij is zelf oud-bewoner van de wijk. Andre Boone heeft in Nederland op diverse plekken werk van hem staan. Op 6 bouwlagen van Het provinciehuis Overijssel hangen reliëfs van Andre. De Tweede Kamer heeft het beeld ‘Het is Niet Zo’ aangekocht. De expositie in het PET paviljoen geeft een goed beeld van het oeuvre van deze kunstenaar. Het werk is toegankelijk en herkenbaar. Het zijn kleurrijke beelden gemaakt van hout, neon, verf of staal. Beelden die geluid kunnen maken, of die bewegen, zoals The Dutch Wind Mill, die buiten op het terras staat. Andre’ s werk kan je vrolijk maken en laten verwonderen. Zoals de 3 meter hoge haas die beschilderd is met girafvlekken en ‘Dit is een Giraf’ heet. Of een stier die op een omgekeerde pijp klimt. Andre schuwt de serieuze toon echter ook niet. Dit komt onder andere naar voren in het beeld achter de gevel van het paviljoen ‘Het is niet Zo’. ‘Wat is Niet Zo’ vraagt de kijker zich af? Andre laat je achter met vragen over je eigen waarheden.

PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld'

  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Architectuur
  • Installatie
  • Ruimtelijk
  • Diversen

Stichting Kunst Boven Het Maaiveld, gevestigd in het PET Paviljoen, wil graag een ruimte zijn waar er aandacht wordt besteedt aan maatschappelijk actuele thematiek. Dit kan enerzijds vormgegeven worden in een tentoonstelling anderzijds in een lezing. Het genereren van een educatief aanbod maakt de doelstelling compleet.

Wij staan voor het gegeven dat kunst midden in de samenleving staat en het gesprek/interactie met de toeschouwer nodig heeft om te kunnen functioneren. Dit betekent niet het te isoleren tot instituten maar het in een sociale context te plaatsen. Wij willen dit op de volgende wijze realiseren. Stichting Kunst Boven Het Maaiveld laat de expositieruimte gelijktijdig een sociale ontmoetingsplek zijn. De thematiek van de kunst vraagt om een reactie wat automatisch een gesprek, mening of maatschappelijk debat op gang brengt.

Graag zien wij uw komst tegemoet in dit bijzondere gebouw.

Namens ‘Kunst Boven Het Maaiveld’;
Michiel de Wit (architect)

Openingstijden

woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld' Enschede
PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld' Enschede (2)

Jelle de Graaf 'CONSU-MENSEN'
in het 'PET-paviljoen' te Enschede

PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld' Enschede (3)

Expositie Dorian Jose Braun

Stuur een bericht naar "PET paviljoen 'Kunst boven het Maaiveld'"