Mariette van Erp

Expositie is afgelopen

Wasdag

Tentoonstelling 14-02-2016 t/m 28-02-2016 > Helmond
Mariette van Erp Wasdag
Mariette van Erp Wasdag (2)
Tentoonstelling Cacaofabriek
Engelseweg 5705 LA Helmond
Opening 14 februari 15.00uur
14 februari t/m 28 maart. Tweede paasdag gesloten.


Mariëtte van Erp woont en werkt in Gemert.
Zij heeft de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gevolgd en aansluitend de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Ze schildert, tekent en maakt beelden. Daarbij werkt ze in heel verschillende formaten en experimenteert met materialen. Haar werk was al op veel plaatsen te zien, onder meer bij Galerie Willy Schoots, de Krabbedans, Museum De Wieger en elders in het land.

Van Erp werkt graag op de grens van abstractie en figuratie. Het beeld dringt zich niet op maar speelt een subtiele rol op de achtergrond. De toeschouwer kan er licht overheen kijken en er de eigen associaties op los laten. Haar favoriete schilders zijn Roger Raveel, Leon Adriaans en Hendrik Valk. Haar thema’s vindt ze in het dagelijkse leven om haar heen; de mens en de sporen van zijn aanwezigheid in landschap, portret, figuur en stilleven.

Tekenen is de basis onder het werk van Van Erp. Alles kan een aanleiding zijn.
Het landschap in haar omgeving en het uitzicht op de tuinen vanuit haar atelierraam zijn al jaren terugkerend thema.. of elders; bergen, zee en mensen op ‘t strand. “Als ik buiten in het landschap zit te tekenen val ik samen met de omgeving., ik bén dan het landschap”..
Tekenen in kleine snelle notities zijn een uitlaatklep voor wat haar beweegt..

In de Cacaofabriek laat Van Erp schetsboekjes, plein air tekeningen, autonome tekeningen, beschilderde paneeltjes en sigarendoosjes, assemblages, en schilderijen zien.
Het ruimtelijk werk “Domestic Logic” van Paul Van Osch heeft haar geïnspireerd tot het ontstaan van het schilderij “Maandag , wasdag”.
www.mariettevanerp.com
Mariette van Erp Gemert
Mariette van Erp Gemert (2)

Mariëtte van Erp uit Gemert heeft de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven gevolgd en aansluitend de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Ze schildert, tekent, fotografeert en maakt beelden. Zij werkt in heel verschillende formaten en materialen en haar werkwijze is impulsief en intuïtief. Haar werk was al op veel plaatsen te zien, onder meer bij Galerie Willy Schoots, Galerie Pennings, de Krabbedans, Museum De Wieger en elders in het land. Haar favoriete kunstenaars zijn Roger Raveel en Leon Adriaans. Haar thema's zijn de mens en sporen van zijn aanwezigheid in het landschap, portret, figuur en stilleven.

Openingstijden

Op afspraak

Contact

Mariette van Erp
Heuvel 38
5421CN Gemert
Nederland
Tel: 0492-362189

www.mariettevanerp.com

2985 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar Mariette van Erp