favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Op 11

Meer...
Expositie is afgelopen

Ad van Unen en Loes Kolmeijer

Tentoonstelling 08-09-2017 t/m 01-10-2017 > Zundert
Galerie Op 11 Ad van Unen en Loes Kolmeijer
Galerie Op 11 Ad van Unen en Loes Kolmeijer (2)

Na jarenlang alleen maar met “theoretische” cursussen bezig te zijn geweest is Loes Kolmeijer zich sinds een jaar of 10 gaan verdiepen in tekenen en schilderen. Haar passie hiervoor is alleen maar groeiende. Doordat ze eerder helemaal geen les heeft gehad op dit gebied, werd haar verlangen naar een meer vaktechnische opleiding groter. Hiernaast speelde het aanvoelen en begrijpen van kunst een grote rol in haar leven. Zo is Loes op het IKO in Hoogstraten terecht gekomen. In 2017 is Loes afgestudeerd in tekenkunst.
In haar tekenwerken, is ze op zoek gegaan naar structuur in het landschap. Uiteindelijk mondde dit uit in objecten waar de elementen invloed op hebben, zoals strandpalen, rotsen, stromend water en bv schuim op het strand bij een speciale stroming. In haar laatste jaar tekenen op het IKO is zij ook gaan spelen met structuur in haar drager. Ze ging tekenen op hout, op dik aquarelpapier en heeft op doekjes een ‘dikke”laag acrylverf aangebracht en daarna er weer op getekend. Dit heeft tot verrassende resultaten geleid. De tekenmaterialen waar Loes voornamelijk mee werkt, zijn houtskool, Siberisch krijt en conté. Door goed met contrasten te werken ontstaan er sterke werken.
Ad van Unen schildert al vanaf 1989, waarvan het meest aquarel. Aquarel is echt Ad zijn ding, vooral bloemen - landschap en stilleven. Hij kan er mee blijven experimenteren ondanks dat het een van de moeilijkste technieken is. Verder werkt Ad ook met olieverf en wat andere technieken. Na vele jaren teken- en aquarelles gehad te hebben bij Hanneke van der Hout uit Rucphen, is Ad later bij schildersclub sint Joseph te Sint Willebrord verder gegaan waar hij nu nog met veel plezier schildert.
De expositie van Loes en Ad is te zien van 8 september tot en met 1 oktober bij Galerie Op 11 te Zundert. De expositie is gratis toegankelijk op vrijdag van 19-21 uur en op zaterdag en zondag van 11-16 uur.

Galerie Op 11

In het atelier van Galerie Op 11 (45m2) worden diverse cursussen gegeven:
Maandagavond: Tekenen/schilderen (Fien Peeters)
Dinsdagavond: Tekenen/Schilderen (Fien Peeters)
Woensdagavond: Tekenen/Schilderen (Fien Peeters)
Donderdagavond: Theatercursus (Ron Schijfs)

Op dinsdag en donderdag overdag is het mogelijk om kop boetseren en model boetseren te volgen (Fien Peeters)

Openingstijden

De Galerie is altijd open op vrijdag van 19-21 uur en op zaterdag en zondag van 11-16 uur.
Verder op opvraag: Galerieop11@gmail.com

Contact


Galerie Op 11
wernhoutseweg 11
4881GA Zundert
Nederland
Tel: 076-5976169

www.galerieop11.nl
269 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar "Galerie Op 11"