Museum Jan van der Togt

Expositie is afgelopen

Armando

Tentoonstelling 04-02-2015 t/m 26-04-2015 > Amstelveen
Museum Jan van der Togt Armando
Van 4 februari tot en met 29 maart 2015 is in Museum Jan van der Togt werk te aanschouwen van Armando. De tentoonstelling toont onder meer enkele schilderijen uit de jaren ’50.

Armando (1929) verruilde eind jaren ’30 – bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog – zijn geboorteplaats Amsterdam voor Amersfoort. Hij speelde veel op het sportterrein dat in de oorlog dienst deed als concentratiekamp. De ervaringen die hij daar opdeed zouden de basis vormen voor al zijn werk.

In 1949 keerde Armando terug naar Amsterdam om er kunstgeschiedenis te gaan studeren. Tegelijkertijd begon hij te tekenen en te schilderen. Vijf jaar later kreeg hij zijn eerste solotentoonstelling. Vanaf dat moment nam Armando’s carrière nationaal en internationaal een hoge vlucht.

Later dit jaar verrijst op het Stadsplein in Amstelveen het kunstwerk ‘Der Bogen’ van Armando. Het beeld wordt de ‘toegangspoort’ van het plein.

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Contact

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Nederland
Tel: (020) 641 57 54

www.jvdtogt.nl

973 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Glaskunst