Museum Jan van der Togt

Expositie is afgelopen

Lita Cabellut

Tentoonstelling 17-09-2015 t/m 25-10-2015 > Amstelveen
Museum Jan van der Togt Lita Cabellut
Van 17 september tot en met 25 oktober 2015 toont Museum Jan van der Togt een prelude op de grote overzichtstentoonstelling ‘De Zwarte Tulp’ van Lita Cabellut die het museum in april 2016 aan haar werk wijdt. De expositie omvat portretten van zeventiende-eeuwse vertegenwoordigers, met hun rijke kledingstijlen, tegenover dezelfde modellen in de urban stijl.

Lita Cabellut (1961) bracht haar vroege jeugd door als straatkind in de wijk El Raval in Barcelona. Vanaf het moment dat ze op haar dertiende werd geadopteerd door een vooraanstaande familie en werd meegenomen naar musea als het Prado in Madrid, sloeg Cabellut aan het schilderen.

Ze volgde teken- en schilderlessen en had op haar zeventiende haar eerste tentoonstelling in Madrid. Vervolgens kwam Cabellut naar Nederland om aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam haar vakmanschap verder te ontwikkelen en om te leren werken met het bijzondere Nederlandse licht.

Cabellut woont en werkt nog steeds in Nederland. Met haar unieke werk plaatst zij zich onder de grote meesters van de portretkunst.

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Contact

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Nederland
Tel: (020) 641 57 54

www.jvdtogt.nl

970 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Glaskunst