Museum Jan van der Togt

Expositie is afgelopen

Han Mes

Tentoonstelling 19-10-2016 t/m 27-11-2016 > Amstelveen
Museum Jan van der Togt Han Mes
Van 19 oktober tot en met 27 november 2016 toont Museum Jan van der Togt schilderijen van Han Mes ter ere van haar komende 80e verjaardag. De tentoonstelling is een hommage aan haar werk.

Tien jaar geleden verhuisde Han Mes van Amsterdam naar Bergen (NH). Daar heeft zij een prachtig atelier, waarin zij dagelijks werkt. De omgeving – duinen, strand en zee – bieden Mes ervaringen die het licht en de ruimte in haar schilderijen doen veranderen.

Haar onderwerpen zijn landschappen, portretten en eigen verhalen die ze vertelt op het linnen. Ook het wereld gebeuren zet Mes om in beelden, zoals zij ze ziet en ervaart. Naarmate Mes ouder werd is de verinnerlijking steeds intenser geworden.

Museum Jan van der Togt werd in 1991 gesticht door Jan van der Togt (1905 – 1995), oprichter van Tomado en fervent verzamelaar van eigentijdse kunst. De collectie omvat onder meer werk van Jan Verschoor, Hans Kanters en internationaal erkende kunstenaars als Sam Francis en Ossip Zadkine, maar is vooral bekend om haar toonaangevende verzameling glaskunst.

De vaste collectie van Museum Jan van der Togt wordt elk jaar gecombineerd met ten minste acht tentoonstellingen van gevestigde en veelbelovende kunstenaars. Zo waren er in het verleden overzichtstentoonstellingen van Karel Appel, Robert Combas, Sam Francis, Anton Heyboer en Kamagurka, maar ook exposities waarin landen als China, India, Japan en Turkije centraal stonden.

Openingstijden

Woensdag t/m vrijdag: 11.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 13.00 - 17.00 uur

Contact

Museum Jan van der Togt
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
Nederland
Tel: (020) 641 57 54

www.jvdtogt.nl

951 dagen geleden bijgewerkt

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Glaskunst