Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Galerie Holtrop

Tentoonstelling 02-09-2012 t/m 07-10-2012 > Tilburg
Jacolien de Jong Galerie Holtrop
''Onze lieve vrouwen'' in galerie Holtrop.
Expositie met werk van Marlieke Overmeer, Maron Hilverda. Jacolien de Jong laat tekeningen zien uit de serie Woman under Cover, geinspireerd op het leven van Afghaanse vrouwen, levend onder een hemelsblauwe boerka. Laatste dag zondag 7 oktober.
open 13-17.00 Goirkestraat 45, 5046 GD Tilburg
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong Utrecht (3)
Het Cyanotype Blauwdruk atelier van Jacolien de Jong in Utrecht
Jacolien de Jong Utrecht (4)
Alle bladeren verzamelen, leaves om my mind, atelier Jacolien de Jong

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong