Jacolien de Jong

Meer...
Expositie is afgelopen

Windnomaden Fortenmaand o.a. Fort Vechten

Tentoonstelling 01-09-2012 t/m 30-09-2012 > Utrecht
Jacolien de Jong Windnomaden Fortenmaand o.a. Fort Vechten
Jacolien de Jong Windnomaden Fortenmaand o.a. Fort Vechten (2)

Buiten op de Forten van de Hollandse waterlinie vindt u de reizende kunstwerken van Slem; de Windnomaden. Na Terschelling en New York zijn de windnomaden neergestreken bij de Stelling van Utrecht. Heel de maand september zijn de kunstwerken te zien op Fort aan de Klop, Fort de Bilt, Fort Hoofddijk en Fort Vechten.

De windnomade van Jacolien de Jong staat op Fort Vechten.

Deze kleurrijke kunstwerken waren eerder te zien tijdens Oerol op Terschellng en op Heart Island in New York. Een kleurrijk landschap van in de wind bewegende schilderijen. tijdens de Fortenmaand is op een aantal Utrechtse forten de expositie 'Windnomaden' te zien. De bijzondere expositie laat zich het beste omschrijven als een tijdelijk landschap van schilderijen voor buiten.

Jacolien de Jong

  • Schilderkunst
  • Manifestatie
  • Multimedia
  • Tekeningen
  • Installatie
  • Conceptueel
  • Textiel
  • Diversen

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 06 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong Utrecht (2)

Atelier Jacolien de Jong

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Jacolien de Jong"