Jacolien de Jong

Expositie is afgelopen

Kunstmanifestatie Utrecht

Tentoonstelling 14-09-2019 t/m 15-09-2019 > Utrecht
Jacolien de Jong Kunstmanifestatie Utrecht
Jacolien de Jong exposeert op de Kunstmanifestatie 2019 Maliebaan Utrecht
Jacolien de Jong Kunstmanifestatie Utrecht (2)
Jacolien de Jong Kunstmanifestatie Utrecht 2019 Maliebaan
Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019, tijdens de opening van het culturele seizoen, zal voor de derde keer de Kunstmanifestatie op de Maliebaan plaatsvinden. Naast de beeldende kunst zal er op zaterdagmiddag een kinderprogramma zijn en op zondagmiddag is er in samenwerking met Tivoli Vredenburg een bijzondere uitvoering van een opera. Op de manifestatie wordt ruimte geboden aan Utrechtse kunstenaars hun werk te tonen in een persoonlijke presentatie.

Jacolien de Jong laat op de Kunstmanifestatie recent werk zien.
"Wij zijn natuur! De natuur om ons heen en in onszelf''
Jacolien de Jong is gefascineerd door de schoonheid en vergankelijkheid van de natuur. De natuur en het menselijk brein zijn voor haar een bron van inspiratie. Enerzijds de schoonheid van vergankelijkheid, anderzijds de tragiek van vergetelheid, het verlies van tijd en herinneringen. In haar tekeningen, geeft plantaardig materiaal zoals gedroogde bladeren, structuur aan het brein.
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong, We are nature, mensfiguur ''mijn nieuwe vriend'' opgebouwd uit plantaardig materiaal uit mijn herbarium. Atelier Mgr van de weteringstraat 13 A Utrecht , Atelierroute Utrecht 2020.
Jacolien de Jong Utrecht (3)

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

 • Schilderkunst
 • Keramiek
 • Fotografie
 • Sculptuur
 • Manifestatie
 • Multimedia
 • Grafiek
 • Tekeningen
 • Installatie
 • Conceptueel
 • Ruimtelijk
 • Textiel
 • Diversen

Stuur een bericht naar "Jacolien de Jong"