Jacolien de Jong

Nu te zien

Wij zijn natuur

Tentoonstelling t/m 16-08-2024 > Breukelen
Wij zijn natuur, is de titel van de solo tentoonstelling van Jacolien de Jong . Zij exposeert van 20 mei tm 16 augustus 2024 in de Pauluskerk in Breukelen. Straatweg 37. De tentoonstelling is te bezoeken van donderdag tm zaterdag van 10.00 - 16.00 uur.
Jacolien laat tekeningen en mixed media zien waarin plantaardig materiaal is verwerkt. Ook laat zij een selectie Cyanotype blauwdrukken zien die zij maakte met poezie van Suzanne van Leendert. Stelt u het op prijs om Jacolien te ontmoeten, stuur dan een bericht aan jacoliendejong@gmail.com. Op verzoek geeft zij een rondleiding bij de tentoonstelling .
Jacolien de Jong Utrecht
Jacolien de Jong kunstenaar
artist in residence
Slot Zuylen
Poetisch Herbarium
Jacolien de Jong Utrecht (2)
Jacolien de Jong Utrecht (3)
Het Cyanotype Blauwdruk atelier van Jacolien de Jong in Utrecht
Jacolien de Jong Utrecht (4)
Alle bladeren verzamelen, leaves om my mind, atelier Jacolien de Jong

Jacolien de Jong woont en werkt in Utrecht.
In de zomer van 2021 werkt Jacolien samen met dichter Suzanne van Leendert als artist in residence in de tuin van Slot Zuylen.Jacolien maakt nieuw werk met materiaal uit de tuin en blauwdrukken geinspireerd door Belle van Zuylen. Naast haar vrije kunstenaarschap geeft zij workshops Cyanotype printen op haar atelier.

Jacolien de Jong maakt tekeningen en schilderijen en ontwikkelt interactieve projecten met publiek in tentoonstellingen. Naast het maken van autonoom beeldend werk organiseert zij onder de naam ''Het Schildersbedrijf'' creatieve workshops voor het bedrijfsleven waarin de missie, de visie en de strategie door de deelnemers zelf verbeeld worden. Jacolien de Jong werkt verder samen met Patricia van den Brink in Bureau Kwiek. Samen ontwikkelen zij interactieve projecten en creatieve producten voor de Zorg met als doel het stimuleren en verbeteren van de communicatie in de zorg. In 2016 wonnen zij de Jaarprijs Impact voor het ontwerp en de uitvoering van De Verhalencirkel.

Thema's in het beeldende werk van Jacolien zijn: de natuur en vergankelijkheid, architectuur en interieurs, vrouwen.

Jacolien de Jong lives in Utrecht, The Netherlands. She studied Painting at The School of the Arts Utrecht. Jacolien specializes in drawing and painting.

Openingstijden

Atelierbezoek op afspraak tel 0031 6 10150106
Vechtoever 61, 3555 SZ Utrecht
The Netherlands

Stuur een bericht naar Jacolien de Jong