favorietenVerwijder uit favorieten

Galerie Offingawier Kunst uit Friesland

Meer...
Expositie is afgelopen

Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra

Tentoonstelling 17-06-2017 t/m 13-08-2017 > Offingawier
Galerie Offingawier Kunst uit Friesland Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra

Noordzeestrand, olieverf op doek 70x140cm

Galerie Offingawier Kunst uit Friesland Zomerexpositie Gert-Jan Veenstra (2)

Fries zomerlandschap, olieverf op doek 80x120cm

Van 17 juni tot 13 augustus exposeert beeldend kunstenaar Gert-Jan Veenstra zijn nieuwste schilderijen in galerie Offingawier. Veenstra, gerenommeerd schilder van (Friese) landschappen, stadsgezichten en nautisch werk laat zich o.a. inspireren door ‘zijn’ provincie. De afgelopen jaren maakte hij schilderijen die de zomerse watersportactiviteit op het Sneekermeer tonen en fragmenten van het schitterende landschap er omheen.
Onder hoge Friese hemels en zijn machtige wolkenformaties. Zonovergoten of dreigend. Met witte of gekleurde zeilen, soms tientallen, soms een paar. De nabij Offingawier gelegen en voor velen herkenbare ‘griene dyk’, een eeuwenoude waterkering uit de 17e eeuw, is een terugkerend thema in Veenstra’s exposities en is in alle seizoenen weergegeven.
Ook het Waddengebied is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie. Hoewel hij zijn vaste onderwerpen - land, stad, lucht en water - trouw blijft, beperkt de schilder zich sinds enkele jaren niet langer tot Nederland en Friesland. Veenstra schilderde – behalve Nederlandse – Duitse, Engelse, Franse en Schotse kusten en stranden.
Naast werken in olie- en acrylverf zijn ook nieuwe inkttekeningen opgenomen in de collectie. Voor meer info: www.galerie-offingawier.nl www.gjveenstrafineart.nl

Galerie Offingawier Kunst uit Friesland

  • Schilderkunst
  • Tekeningen

Thuisbasis van de Friese kunstschilder Gert-Jan Veenstra. Hier exposeert hij realistisch- impressionistische landschappen, stadsgezichten van o.a. Amsterdam, Groningen, Delft, Rotterdam en New York en maritiem werk met thema's als zeilwedstrijden op het Sneekermeer tijdens de Sneekweek, wadvaarders voor Terschelling, droogvallers op de Richel.
Like ons op facebook, volg ons op twitter.

Openingstijden

Openingstijden tijdens exposities: za. en zo. van 13.00 - 17.00 uur. Op afspraak en indien aanwezig.

Galerie Offingawier Kunst uit Friesland Offingawier
Galerie Offingawier Kunst uit Friesland Offingawier (2)

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Galerie Offingawier Kunst uit Friesland"