De Firma | kunstcentrum Gouda

Expositie is afgelopen

Overzicht - landschappen van Kees Vossestein

Tentoonstelling 08-11-2017 t/m 03-12-2017 > Gouda
De Firma | kunstcentrum Gouda Overzicht - landschappen van Kees Vossestein
De Firma | kunstcentrum Gouda Overzicht - landschappen van Kees Vossestein (2)
Bij de Goudse Firma Van Drie is vanaf 8 november de tentoonstelling 'Overzicht' te zien, een keuze uit de landschappen van Kees Vossestein. De schilderijen laten het land meestal van bovenaf zien, in vogelvluchtperspectief, vandaar de titel. Veel ervan zijn bijna zo abstract als een luchtfoto. Tegelijk is de tentoonstelling een overzicht van vijftig jaar werk, een jubileum dus.

De landschappen van Vossestein bevatten altijd veel geschiedenis. Dunne overschilderingen, waar doorheen iets van vorige lagen zichtbaar blijft, suggereren een verleden dat zich niet meer goed laat reconstrueren. Als in oud cultuurland waar beschavingen, bebouwing en verkavelingen elkaar opvolgen.

Uit de tentoonstelling blijkt hoe dicht de Goudse kunstenaar gedurende vijftig jaar, waarin hij verschillende technieken probeerde en stijlexperimenten deed, trouw bleef aan het weidse landschap met de hoge horizon. Dat, en Vossesteins bescheiden kleurgebruik, maakt de tentoonstelling behalve boeiend in zijn onderdelen tot een sterk samenhangend en overzichtelijk geheel.

'Overzicht, landschappen van Kees Vossestein' is te zien van 8 november tot 3 december bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 in Gouda, woensdag tot zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

www.keesvossestein.nl
De Firma | kunstcentrum Gouda Gouda
Pand van De Firma | kunstcentrum Gouda
Foto: Bram Tackenberg

De Firma | kunstcentrum Gouda biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 100 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

Het kunstcentrum heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van De Firma.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van De Firma | kunstcentrum Gouda

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Contact

De Firma | kunstcentrum Gouda
Achter de Kerk 13
2801 JX Gouda
Nederland
Tel: 0622479205


3 dagen geleden bijgewerkt

Stuur een bericht naar De Firma | kunstcentrum Gouda