Kunststichting Firma Van Drie

Meer...
Expositie is afgelopen

Overzicht - landschappen van Kees Vossestein

Tentoonstelling 08-11-2017 t/m 03-12-2017 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie Overzicht - landschappen van Kees Vossestein
Kunststichting Firma Van Drie Overzicht - landschappen van Kees Vossestein (2)

Bij de Goudse Firma Van Drie is vanaf 8 november de tentoonstelling 'Overzicht' te zien, een keuze uit de landschappen van Kees Vossestein. De schilderijen laten het land meestal van bovenaf zien, in vogelvluchtperspectief, vandaar de titel. Veel ervan zijn bijna zo abstract als een luchtfoto. Tegelijk is de tentoonstelling een overzicht van vijftig jaar werk, een jubileum dus.

De landschappen van Vossestein bevatten altijd veel geschiedenis. Dunne overschilderingen, waar doorheen iets van vorige lagen zichtbaar blijft, suggereren een verleden dat zich niet meer goed laat reconstrueren. Als in oud cultuurland waar beschavingen, bebouwing en verkavelingen elkaar opvolgen.

Uit de tentoonstelling blijkt hoe dicht de Goudse kunstenaar gedurende vijftig jaar, waarin hij verschillende technieken probeerde en stijlexperimenten deed, trouw bleef aan het weidse landschap met de hoge horizon. Dat, en Vossesteins bescheiden kleurgebruik, maakt de tentoonstelling behalve boeiend in zijn onderdelen tot een sterk samenhangend en overzichtelijk geheel.

'Overzicht, landschappen van Kees Vossestein' is te zien van 8 november tot 3 december bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 in Gouda, woensdag tot zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

www.keesvossestein.nl

Kunststichting Firma Van Drie

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Diversen

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Kunststichting Firma Van Drie Gouda

Pand Firma Van Drie

Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)

Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunststichting Firma Van Drie"