Kunststichting Firma Van Drie

Meer...
Expositie is afgelopen

LichtKunstGouda 2017: X-treem

Tentoonstelling 14-12-2017 t/m 29-12-2017 > Gouda
Kunststichting Firma Van Drie LichtKunstGouda 2017: X-treem

'Phyllotaxis' - Joris Strijbos en Daan Johan

Kunststichting Firma Van Drie LichtKunstGouda 2017: X-treem (2)

'Spectra' - Matthijs Munnik (foto Christina Bakuchave)

Kunststichting Firma Van Drie LichtKunstGouda 2017: X-treem (3)

X-Swings, impressie - Robin Weijers

Kunststichting Firma Van Drie LichtKunstGouda 2017: X-treem (4)

'Chronopixel' - Panagiotis Tomaras

Van 14 t/m 29 december veranderen 3 locaties in de historische binnenstad van Gouda in extreme lichtkunst! Kunststichting Firma van Drie presenteert in deze 6e editie voor haar 10-jarig jubileum tien lichtkunstwerken en installaties met het thema 'X-treem'. Na uitsluitend wit licht vorig jaar, worden in deze editie extreem veel kleur en andere extremiteiten in lichtkunst getoond. Een aantal kunstenaars hebben zich hierbij laten inspireren door het extreem gewelddadige wereldnieuws van dit jaar.
Ervaar heftig licht met stroboscopische lichtvelden, een X-treem ronddraaiende led-licht installatie, interactieve lichtschommels die bezoekers zelf kunnen aansturen, XXL opblaasbeelden en nog meer extremen. Bezoek LichtKunstGouda en ga dit jaar X-treem!

De expositie is dagelijks tussen 17.00 en 21.00 uur te zien in de Jeruzalemkapel, Firma Van Drie en de aangrenzende tuin van Museum Gouda, allemaal op loopafstand van elkaar. Tijdens het Gouda bij Kaarslicht op vrijdag 15 december is LichtKunstGouda eXtra lang geopend, van 14.00 tot 22.00 uur! Maandag 18 en 25 december gesloten.

Kunststichting Firma Van Drie

  • Schilderkunst
  • Beeldhouwkunst
  • Fotografie
  • Diversen

De Firma Van Drie biedt een podium voor professionele kunst uit Gouda en omgeving, is een broedplaats voor talent en een ontmoetingsplek voor kunstenaars en publiek. Er zijn ongeveer 120 personen bij De Firma Van Drie aangesloten, meest professionele kunstenaars.

De kunststichting heeft als doel hedendaagse kunst bij een zo’n groot mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en doet dit o.a. door het organiseren van tentoonstellingen van hoge kwaliteit met veel ruimte voor experiment in de eigen expositieruimte van de Firma Van Drie.

Kijk voor de actuele tentoonstellingsagenda op de site van de Firma Van Drie.

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag, 12:00 - 17:00 uur.

Kunststichting Firma Van Drie Gouda

Pand Firma Van Drie

Kunststichting Firma Van Drie Gouda (2)

Tentoonstellingsruimte Firma Van Drie

Twitter berichten


Stuur een bericht naar "Kunststichting Firma Van Drie"